BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransız iş dünyası Macron'dan memnun değil----

Fransız iş dünyası Macron'dan memnun değil

Fransız iş dünyası Macron'dan memnun değil
19 Aralık 2018 - 15:19 www.finansgundem.com

Avrupa ülkesini savaş alanına çeviren protestolar sürerken yapılan ankette, işverenlerin yüzde 65'i göstericilerin taleplerini haklı bulduğunu söyledi. Fransız iş dünyasının yüzde 72'si Macron hükümetinin politikalarını beğenmiyor

Fransa'da yapılan anket işverenlerin yüzde 65'inin sarı  yeleklileri desteklediğini ortaya koydu. 

OpinionWay araştırma şirketinin, Europe 1 radyosu için yaptığı ankete  göre, işverenlerin yüzde 72'si Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un yürüttüğü  siyasetten memnun olmadığını belirtiyor. Macron'un göreve geldiği Mayıs 2017'de  işverenlerin yüzde 75'i Macron'dan memnundu.

Ankette, patronların yüzde 65'i sarı yeleklilere destek verdiklerini  bildirdi.

Buna karşın işverenlerin yüzde 70'i sarı yeleklilerin protestolarının  şirketlerin ekonomisini ciddi manada etkilediğini ifade etti. İşverenlerin yüzde  47'si ülke ekonomisinin kötüleştiğini düşünürken, yüzde 8'ine göre ise ülke  ekonomisi iyiye gidiyor.

Anketin 6-12 Aralık'ta 604 işverenle yapıldığı aktarıldı.

Fransa'da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine  tepki olarak 17 Kasım'da başlayan ancak daha sonra Macron yönetimine yönelik  öfkeye ve isyana dönüşen sarı yeleklilerin eylemleri, ülkede son yılların en  şiddetli protestosu haline dönüştü.

Genellikle şehir merkezlerindeki yüksek kiralar nedeniyle kırsal  bölgelere yerleşenlerden oluşan göstericiler, Macron ve yönetiminden ekonomik  koşulların iyileştirilmesini talep ediyor.

Sarı yelekliler, bunun yanında hayatlarını yakından ilgilendirecek  konuların ve bununla ilgili çıkacak yasaların referandum yoluyla halka  sorulmasını istiyor.

Gösterilerde şu ana kadar 8 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 4 bin  341 kişi gözaltına alındı, binden fazla kişi yaralandı.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)