BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'da rehine krizi!----

Fransa'da rehine krizi!

Fransa'da rehine krizi!
23 Mart 2018 - 14:06 www.finansgundem.com

DEAŞ'lı bir terörist Fransa'nın güneybatısındaki süper marketteki insanları rehin aldı. 3 kişinin öldüğü saldırıda, terörist polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi

Fransa'nın güneyindeki Aude bölgesine bağlı Trebes kasabasında, terör örgütü DEAŞ bağlantılı bir kişi süpermarkette bir grup kişiyi rehine aldı. AFP haber ajansı, saldırganın DEAŞ'a bağlılık yemini ettiğin duyurdu. Olayda en az üç kişi öldü, çok sayıda yaralı var. Polis tarafından vurulan teröristin Fas kökenli olduğu ve 2015'teki Paris saldırılarının şüphelisi olan DEAŞ'lı terörist Saleh Abdeslam'ın serbest kalmasını talep ettiği ifade edildi. Reuters'ın aktardığına göre, saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

Fransa İçişleri Bakanlığı, olayda 3 kişinin öldüğünü, biri ağır 3 kişinin yaralandığını duyurdu. Bakanlık saldırganın daha önce terör şüphelisi olarak değerlendirilmediğini ve olayda tek başına hareket ettiğini açıkladı.

BFM TV'nin haberine göre, saldırgan 2015'te Paris'te düzenlenen ve 130 kişinin ölümüne neden olan terör saldırılarının baş şüphelisi Salah Abdeslam'ın serbest bırakılmasını talep etti.

Kamu yayıncısı France Info kanalı da savcılığa dayandırdığı haberinde, süpermarketteki silahlı kişinin saldırıyı terör örgütü DEAŞ adına gerçekleştirdiğini yazdı. 

REHİNE KRİZİNDEN KISA SÜRE ÖNCE SİLAHLI ÇATIŞMA

Bu olaydan kısa süre önce ise Carcassonne bölgesinde bir adam polisi yaraladıktan sonra vurulmuştu. Carcassonne kasabası ise rehine krizinin yaşandığı Trebes arasında araba ile 15 dakikalık bir mesafe bulunuyor. 

Trebes ve Carcassonne kasabaları arasındaki iki olay arasında bağlantı olup olmadığı bilinmiyor. 

Son dakika Fransada süpermarkette rehine krizi...

Süpermarkette rehine krizinin terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı olması durumunda, bu geçen sene Mayıs ayında göreve gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un yüzleşmesi gereken ilk terör vakası olacak. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)