BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara KomediFransa'da bakan istifa etti----

Fransa'da bakan istifa etti

Fransa'da bakan istifa etti
20 Mart 2013 - 07:46 www.finansgundem.com

Fransa'nın vergi kaçırılmasını azaltmakla yükümlü olan Bütçe Bakanı Cahuzac, vergi kaçırdığı iddiasıyla açılan soruşturma üzerine istifa etti

Fransa'da Cumhurbaşkanı François Hollande'ın kesinti programlarının başındaki Bütçe Bakanı Bütçe Bakanı Jerome Cahuzac, hakkındaki vergi kaçırmak suçundan açılan soruşturmanın ardından istifa etti. Cahuzac, vergi kaçırmak için İsviçre'deki bankalarda gizli hesaplara sahip olmakla itham ediliyor.
Vergi kaçırma suçuyla başlatılan soruşturmalarda Cahuzac'ın adı doğrudan geçmese de, merkezler bütçe bakanının Fransız vergi yetkililerinden para gizlediğini iddia ediyor.
Cahuzac'ın istifasını Cumhurbaşkanı François Hollande'a sunduğu, Hollande'ın da istifayı kabul edip Mayıs 2012'den beri bakanlık görevini yürüten Cahuzac'a çalışmalarından dolayı teşekkür ettiği belirtildi.
Mediapart internet sitesi, Cahuzac'ın, İsviçre'de, Fransa'da daha önce beyan etmediği bir banka hesabı bulunduğunu iddia etmişti. Jerome Cahuzac internet sitesinin iddiasını ise sert dille yalanlamıştı.
Jerome Cahuzac'ın istifasıyla boşalan Bütçe Bakanlığı görevine ise AB İşlerinden Sorumlu Bakan Bernard Cazeneuve atandı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)