BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFon yöneticilerinden TL için tavsiye----

Fon yöneticilerinden TL için tavsiye

Fon yöneticilerinden TL için tavsiye
26 Mayıs 2016 - 10:52 www.finansgundem.com

Yabancı fon yöneticileri, Türkiye varlıklarında "ağırlığı azalt" tavsiyelerini korumayı tercih ediyor

Fon yöneticileri, yeni hükümetin odağında ekonomik reformlardan ziyade anayasa değişikliğinin bulunmasını öne sürerek Türkiye varlıklarında "ağırlığı azalt" tavsiyelerini korumayı tercih ediyor.

Bloomberg News'un haberine göre, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek kabine değişiminin ardından yerini korumuş olsa da, fon yöneticileri Şimşek'in yeni hükümette "yalnız" olduğunu düşünüyor.

Türk lirası, salı günü Şimşek'in kabinedeki görevini koruduğunun açıklanmasının ardından dolar karşısında yüzde 1.7 değer kazansa da TL'nin rallisi kısa süreceğe benziyor.

Aberdeen Asset Management portföy yöneticisi Viktor Szabo, “Eğer Türk Lirası'ndaki yükseliş devam ederse, TL'deki kısa pozisyonları artırırız” şeklinde görüş bildirdi.

Szabo, Mehmet Şimşek görevde bulunduğu sürece mali dengede büyük bir bozulma olmayacağı şeklindeki yatırımcı algısının altını çizerek “yatırımcılar Şimşek'in tekrar atanmasından memnun” dedi. Ancak, Szabo'ya göre Mehmet Şimşek yeni görevinde "yalnız" ve Şimşek'in yeni görevi pek kolay olmayabilir.

Aberdeen Asset Management portföy yöneticisi Szabo, yeni hükümetin odak noktasında anayasa değişikliğinin olduğunu bu konunun çözülmesinin ardından ekonomiye odaklanılacağını savundu.
Szabo, liradaki yükselişin anlaşılabilir olduğunu, piyasanın daha önceden Şimşek'in (Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek) tekrar görev almaması ihtimalini bir miktar fiyatlamış olduğunu belirtti.

Szabo, Merkez Bankası faiz indiriminin beklentilere paralel gerçekleşmesiyle birlikte pozisyonların TL lehine olduğunu ifade etti.

Ashmore araştırma şefi Jan Dehn, Türk lirasındaki olumsuz görüşünü korurken, Türk lirasında yükselişleri satış fırsatı olarak değerlendirme taraftarı olduğunu bildirdi.

Dehn, Şimşek'in yeniden atanmasının "ekonomi politikasının kredibilitesi" için çıp oluşturduğunu, bazı yatırımcıların Şimşek'in göreve tekrar atanmasını beklemediğini ve tekrar atanmasının olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

Dehn, bu olumlu gelişmeye rağmen Türkiye'de makroekonomik politikalar ve siyasetin genel çizgisinde büyük değişimler beklemenin fazlaca iyimser olacağını belirtti.

Standard Life Investment gelişmekte olan piyasalar borçlanma araçları yatırım direktörü Kieran Curtis, yeni hükümetin uzun vadeli zorluklara hitap edecek reformları artırmasının muhtemel gözükmediği görüşünü öne sürerek Türkiye için "ağırlığı azalt" pozisyonlarını koruduklarını açıkladı.

Curtis'e göre, yeni hükümetin, yatırımcıların görmek istediği ekonomik reformlara odaklanması pek olası gözükmüyor.

Curtis, "Son siyasi gelişmeler kısa vadede olumlu, ve Şimşek'in tekrar Başbakan Yardımcısı olarak atanması yatırımcılar için bir süreklilik işareti. Ancak, Türkiye ekonomisinin karşı karşıya olduğu yapısal sorunlar nedeniyle uzun vadeli görünüm olumsuz kalmaya devam ediyor." dedi.

Yerel para biriminden tahvil yatırımlarını yöneten Curtis, "Yeni hükümet yetkilileri ekonomik reformlar gerçekleştirmekten ziyade anayasayı değiştirmeye odaklanmış durumda." yorumunda bulundu.
Global Asset Management fon yöneticisi Paul McNamara, TL'de ağırlığı azaltma yönünde tavsiyesini korurken, Türkiye'nin doğru yolda olduğunu ancak, gelişmekte olan piyasalar arasında muhtemelen en kırılgan olan ülke olduğunu söyledi.

Namara'ya göre, Türkiye fazla hızlı ilerleyen kredi büyümesini kontrol altına almış ve büyük siyasi olayları başarılı bir şekilde atlatmış olsa da, gelişmekte olan piyasalar arasında istikrarlı dış fon girişine bu kadar acil ihtiyacı olan başka bir gelişmekte olan ülke yok.

Namara, Türkiye'de esas baskı unsurunun bankacılık sistemi olduğunu, bankaların 2008 finansal krizinden bu yana dış piyasalardan 100 milyar dolar düzeyinde borçlandığını ve bu miktarın yıllık bazda vadesi dolan kısmının sendikasyon kredisi piyasasın her yıl döndürülmesi gerektiğini söyledi.

Insight Investments gelişmekte olan piyasalar sabit getirili ürünler analisti Colm McDonagh TL'de yatay görüşe sahip. McDonagh, politik gelişmeler ve genel olarak gelişmekte olan piyasalardaki zayıflık nedeniyle piyasanın TL aleyhine dolar karşısında kısa vadeli konumlandığını ve Şimşek'in yeniden atanmasının piyasanın beklediğinden daha olumlu olduğunu söyledi.

McDonagh, kısa vadeli olumsuz görüşlerin ortadan kalkmasıyla TL'nin değer kazandığını, ancak orta vadede hükümet ve merkez bankası politikalarının zayıf TL'yi tolere edecek yönde olacağını ifade etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)