BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFlaş iddia: Alman silahları K. Irak'ta pazarda----

Flaş iddia: Alman silahları K. Irak'ta pazarda

Flaş iddia: Alman silahları K. Irak'ta pazarda
22 Ocak 2016 - 00:26 www.finansgundem.com

WDR ve NDR'den şok iddia: Almanya'nın IŞİD'e karşı mücadele etmesi için Peşmerge güçlerine verdiği silahlar Kuzey Irak'ta silah pazarlarında satılıyor

Bir zamanlar Alman ordusunun kullandığı tüfek ve tabancaların dolar cinsinden dört basamaklı ücret karşılığında alınabildiğine dikkat çeken WDR ve NDR, silahlar gönderilirken duyulan yanlış kişilerin eline geçebilir endişesinin gerçek olduğunu vurguladı.

Alman hükümeti Peşmergeyi desteklemek amacıyla 2014 yılının ortalarında Milan tipi anti tank füzelerinin yanı sıra, 20 bin adet G3 ve G36 tüfeği ile yaklaşık 8 bin tabanca ve çok sayıda mühimmat göndermişti. Gönderilen bu silahların ne kadarının Peşmerge güçleri tarafından satıldığının bilinmediği belirtiliyor.

PARASIZLIKTAN SATIYOR OLABİLİRLER

Silahların satışının bireysel ve para sıkıntısı nedeniyle yapılmış olabileceği ihtimalini gündeme getiren yayın kuruluşları, Erbil yakınlarında olduğu kaydedilen silah pazarında kalaşnikof ve G3 tipi tüfeklerin 1450 ile 1800 dolar arasında elde edilebildiğini duyurdu. Silahların üzerinde Alman Ordusu Bundeswehr ibarelerinin kısaltması BW yazısı ile üretici firma olan Heckler & Kochun kısaltmasının HK bulunduğu kaydedilen haberde, Süleymaniyedeki silah pazarında ise P1 tipi tabancaların BW işareti ile orijinal paketinde 1200 dolara satıldığı yer aldı.

SİLAHLARIN DAĞITIMINI PEŞMERGE YAPTI

Haberde WDR ve NDRe açıklama yapan Alman Savunma Bakanlığı yetkilisinin silahların dağıtımının Peşmerge tarafından yapıldığını, Alman makamlarının silahların takibini yapmasının mümkün olmadığını ve bazı silahların satılmasının tamamen önüne geçilmesinin de zor olduğunu söylediği aktarılıyor.

Alman makamlarının Kürt yetkililerden yaklaşık bir yıl önce, gönderilen silahların ne kadarının elde olduğu ve kullanıldığına dair envanter talep ettiği, ancak henüz yanıt alınamadığı da haberde yer alan bilgiler arasında.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)