BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakFlaş gelişme... Suudi Prens, Sedef Adası’ndaki kıymetli arazisini satıyor----

Flaş gelişme... Suudi Prens, Sedef Adası’ndaki kıymetli arazisini satıyor

Flaş gelişme... Suudi Prens, Sedef Adası’ndaki kıymetli arazisini satıyor
25 Kasım 2017 - 14:36 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan 'operasyon'la karıştı, Prensler telaşla sessiz sedasız el altından mülklerini satışa başladı. Prens Saddam Bin Abdülaziz’in Sedef Adası’ndaki 5 dönüm arazisi de satılığa çıkarıldı.

FINANSGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Sadece Suudi Arabistan’da değil, tüm dünyada bomba gibi patlayan ‘yolsuzluk operasyonu’ depreminin artçıları, Türkiye’ye uzandı.

Çok sayıda Suudi Prensin, bakanların, valilerin, yargı mensuplarının, yöneticilerin ve milyarder iş adamlarının gözaltına alındığı, Riyad’da 7 yıldızlı bir otelde hapis tutulup sorgulandıkları olayda 3 hafta sonra şimdi gözler İstanbul’a döndü. Finansgundem.com, bu kritik günlerde dikkatlerden kaçan önemli bir ayrıntıyı, Prenslerden biri adına sessiz sedasız yürütülen milyon dolarlık satışı ortaya çıkardı. 

Mega kentin gözbebeği ‘prens adaları’nın en küçüğü, yerleşime açık, bakir ve temiz koylarıyla ünlü, günü birlik tatilci mekanı, yaz turizminde özel plaj ve beac’leriyle hizmet veren Sedef Adası’nı gündeme getiren isim Suudi Kraliyet üyesi Prens Saddam Bin Abdülaziz.

PRENS ABDÜLAZİZ'DEN SEDEF ADASI’YLA İLGİLİ ŞOK KARAR

2011 yılında cazibesine kapıldığı Sedef Adası’nda kendine yaklaşık 5 dönüm arazi satın alan ancak ‘sit alanı’ engeline takılınca malikane inşaatı izni için 2014 yılına kadar beklemek zorunda kalan Suudi Prens’e ait 4 bin 720 metrekarelik özel mülk satılığa çıkarıldı. Sahibinden.com’a konulan iki ilana göre, Prens Saddam Bin Abdülaziz ile bir Türk iş adamının eşit payda ortak mülkü olan toplam 9 bin 440 metrekare arazi yeni alıcısını bekliyor.

İlanda İstanbul’un usta emlakçılarından Adnan Bülbül ve şirketi dünyaca ünlü emlak firması Remax üyesi Remax Yıldız ismi dikkat çekiyor. İlanın altında ‘tek yetkili gayrimenkul danışmanı’ Adnan Bülbül yazıyor. İrtibat için telefon numarası yer alıyor. Suudi Prens ve işadamına ait iki ‘arsa’ için ilanlarda yayınlanan fiyatlara gelince,  Prens arazisine 3 milyon dolar, diğerine ise 2 milyon 750 bin dolar isteniyor. Metrekare birim fiyatları ise 636 dolar ve 583 dolar olarak belirlenmiş.

PRENSLER MÜLKLERİNİ EL ALTINDAN SATIYOR

Sedef Adası’nda Suudi Prens’e ait özel mülkle ilgili şok kararın gerekçesi olarak da flaş bir gelişmeye işaret ediliyor. Riyad’ı yakından izleyen gözlemcilere göre S.Arabistan’ı sarsan operasyonla birlikte mal varlıklarını devlete kaptırma tehlikesiyle karşılaşan Prensler mülkiyetlerinde bulunan taşınmazları el altından satışa başladılar. İşte bu zincirin önemli bir halkasını ortaya çıkaran Finansgundem.com’un ulaştığı bilgilere göre, Prens Saddam Bin Abdülaziz’in çocukları Sedef Adası’ndaki kıymetli arazinin satışı için harekete geçti. Temaslar yapıldı, karar iletildi, arsanın satış ilanı sessizce internet üzerinden yayınlandı.   

KRAL’IN KARDEŞİ, VELİAHT SALMAN’IN AMCASI

Üzerinde evler bulunan ancak dörtte üçü özel mülkiyet alanı olarak geçtiği için büyük kısmı ziyaretçi geçişine kapalı tutulduğu söylenen Sedef Adası’nda yaklaşık 5 dönüm arazisi bulunan Suudi Prens Saddam bin Abdülaziz, 2015 yılında vefat eden Kral Abdullah’ın kardeşi. Aynı zamanda 80 yaşında tahta oturan Kral Salman Bin Abdülaziz el Suud’un da kardeşi. Yani taşları yerinden oynatan Veliaht Prens bin Salman’ın amcası.

İKTİDAR SAVAŞINDA BÜYÜK TELAŞ

Haziran ayında Kral Salman’ın emriyle bir anda geri plana itilen Prens Mukrin Muhammed bin Nayif'in yerine Veliaht Prens seçilen Muhammed bin Salman tarafından kurulan ‘yolsuzlukla mücadele komisyonu’nun vurduğu darbe, ‘güç gösterisi’, ‘iktidar savaşı’, ‘taht oyunları’  gibi tanımlarla da tarif ediliyor. Yetkilerini ve şaşalı hayatlarını kaybeden Prenslerin de korku içinde mal varlıklarını elden çıkarma telaşında olayın siyasi bir boyut kazandığı konuşuluyor. Bu arada bazı Prenslerin gözaltına direnirken hayatlarını kaybettikleri öne sürülüyor. Suudi basınında yer bulmayan iddialar ancak yurt dışında haber olarak yer alıyor. Birçok kaynak ise iddialara şüpheli yaklaşıyor.

PARALI ASKERLERDEN 'AMERİKAN İŞKENCESİ' İDDİASI

İngiliz Daily Mail gazetesi ise gelişmenin işkence boyutu gündeme taşıdı. Habere göre zırhlı araçlarla korunan otelde tutulan gruba, Abu Dhabi’den getirilen bir Amerikan özel güvenlik şirketi muhafızları tarafından ‘itiraf’ için işkence uygulanıyor. Paralı askerler, Prens ayırımı yapmadan herkese hakaret ediyor, tokatlıyor, ayaklarından asıyor. Zaman zaman Veliaht Prens Salman’ın da katıldığı belirtilen sorgularda ayaklarından asılan Prenslerden birinin de Bodrum aşığı El Velid bin Talal olduğu söyleniyor. Bodrum ziyaretinde 2,5 milyon liralık  harcamasıyla magazin sayfalarını süsleyen, 17 milyar dolarlık servetin sahibi Talal’ın yatağından pijamalarıyla çekildiği, kelepçelendiği, bir SUV aracının arkasına konduğu, suçlu muamelesi gördüğü, ayaklarından kafa üstü asıldığı ileri sürülüyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • D.demirkan 25 Kasım 2017 15:15

    DÖRT YÜZ MİLYON DOLAR ALDI.DÖRT MİLYAR DOLARA SATACAK. BİZ KİMLERİ KIYAK GEÇMEDİKKİ?.

  • at gözlüğünü çıkar26 Kasım 2017 03:15

    Sanki biz Suudilere yer satıyoruz da onlar Türklere satmıyor mu? Git Mekke'ye Medine'ye. Otellerin restoranların yüzde 70'i mülküyle beraber Türklere ait. Değiştir bu kafayı artık.