BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFitch'ten Türkiye'ye siyasi belirsizlik uyarısı----

Fitch'ten Türkiye'ye siyasi belirsizlik uyarısı

Fitch'ten Türkiye'ye siyasi belirsizlik uyarısı
29 Haziran 2016 - 10:37 www.finansgundem.com

Fitch Ratings, gelişmekte olan Avrupa ülke kredi notları için bugün yayınladığı gözden geçirme raporunda, Türkiye'nin mali pozisyonu üzerinde baskı olmadığına işaret etti. Fitch, Cumhurbaşkanı üzerinden ise siyasi uyarı yaptı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Avrupa'da gelişen ülke kredi notlarına yönelik yayımladığı bir raporda Türkiye'nin mali durumunda baskı olmadığını belirtti.

Fitch yüksek çekirdek enflasyona rağmen Merkez Bankası'nın para politikasının gevşediğine dikkat çekti. Fitch yılın ilk 5 ayında bütçenin fazla verdiğine dikkat çekerek ülkenin mali pozisyonunda baskı olmadığını belirtti. Fitch, "Ancak Cumhurbaşkanı faizlerin düşürülmesi gerektiğine dair görüşlerini sürdürürken para politikası yüksek çekirdek enflasyona rağmen gevşedi" ifadeleri kullanıldı.

Fitch, Başbakan Binali Yıldırım'ın yeni anayasa ve başkanlık sistemini desteklediğini, bu durumun ülkede siyasi belirsizliği tetikleyebileceğini bildirdi.

Fitch Türkiye'nin kredi notunu "BBB-" ile "yatırım yapılabilir" seviyede, görünümünü de "durağan"da tutuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)