BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch'ten küresel borç uyarısı----

Fitch'ten küresel borç uyarısı

Fitch'ten küresel borç uyarısı
11 Aralık 2017 - 23:42 www.finansgundem.com

Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada, Avrupa Merkez Bankasının aylık tahvil alım miktarını azaltma planına rağmen negatif getirili küresel ülke tahvili borçlarının 4 Aralık itibarıyla 9,7 trilyon ABD dolarına ulaştığı bildirildi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, negatif getirili küresel ülke tahvili borçlarının 9,7 trilyon ABD dolarına ulaştığını açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada Avrupa Merkez Bankasının aylık tahvil alım miktarını azaltma planına rağmen negatif getirili küresel ülke tahvili borçlarının 4 Aralık itibarıyla 9,7 trilyon ABD dolarına ulaştığı bildirildi.

Açıklamada, negatif getirili küresel ülke tahvili borçlarının geçen yılın aynı döneminde ise 9,3 trilyon dolar seviyesinde olduğu belirtildi.

Avro Bölgesi’nin gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH) büyümesinin 2017 yılında beklentileri aştığı, büyüme ivmesinin 2018 yılında devam etmesinin beklendiği kaydedildi.

Avro Bölgesi’ndeki büyümenin yansıması olarak Avrupa Merkez Bankasının aylık varlık alım programını 2018 yılının ocak ayında 30 milyar dolar seviyesine indirmeyi planladığı hatırlatıldı.

Açıklamada, Avro Bölgesi’nde ekonomik büyümenin bu yılın sonunda yüzde 2,3, gelecek senenin sonunda ise yüzde 2,2 seviyesine gerçekleşmesinin öngörüldüğü ifade edildi.

Buna rağmen, bu durumun yatırımcılara kısa ya da uzun vadeli tahvillere karşılık dikkate değer bir getiri artışı sağlamadığı vurgulandı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.12 Aralık 2017 01:57

    Döviz geliri döviz giderinden az olan ülkeler döviz borçlarını yerel paraları cinsiyle ödeyebilmeli BİZİM DE 110 MİLYAR DOLAR CİVARINDA KISA VADELİ BORCUMUZA KARŞILIK DÖVİZ STOKUMUZ YETERSİZ OLDUĞUNDAN VADESİ GELEN BORÇLARIMIZI TL İLE ÖDEYEBİLMELİYİZ BU ULUSLARARASI HUKUK KURALI OLMALI