BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch’ten Fibabanka’ya kredi notu----

Fitch’ten Fibabanka’ya kredi notu

Fitch’ten Fibabanka’ya kredi notu
26 Mayıs 2016 - 12:03 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu “Fitch”, Fibabanka’nın uzun vadeli kredi notunu BB- olarak açıkladı

Fibabanka, dünyanın üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan biri olan Fitch Derecelendirme Kuruluşu’ndan ilk kredi notunu aldı. Fitch, Fibabanka’nın uzun vadeli notunu BB-, kısa vadeli notunu B, ulusal notunu A+, not görünümünü ise "Durağan" olarak açıkladı.

Bekir Dildar: 5 yılda elde ettiğimiz başarının dünyada örneği sayılı

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Fibabanka Genel Müdürü Bekir Dildar şunları söyledi:
“Fibabanka’nın 5 yıl gibi kısa sürede elde ettiği bu başarı bizim için çok değerli. İstikrarlı ve sağlıklı büyümemiz, Fitch Derecelendirme Kuruluşu’nun bankamıza verdiği kredi notu ile yatırımcılar nezdinde de bir kez daha kanıtlanmış oldu.”

Dildar: Güçlü finansal göstergeler notta etkili oldu

Fibabanka’nın güçlü finansal yapısının, sağlam yönetim şeklinin, uygulanan istikrarlı stratejisi ve süregelen sermayedar desteğinin, kredi notunu olumlu yönde etkileyen faktörlerden olduğunu belirten Dildar, “Bankamız 2016 yılının ilk çeyreğinde de büyümesini hızlı bir şekilde devam ettirdi. 2015 yılı son çeyreğinde IFC (Uluslararası Finans Kurumu) ve EBRD’nin (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) bankamıza ortak olmaları sonrasında stratejik ortaklığımız uyumlu bir şekilde devam ediyor ve bu ortaklık Fibabanka’nın büyüme hedeflerine daha hızlı bir şekilde ulaşmasına katkıda bulunuyor.”dedi.

Fibabanka 2016 ilk çeyrek sonuçları

Fibabanka, 2016 yılı Mart sonu itibarıyla, geçen yılın aynı dönemine göre %33 artışla vergi öncesi kârını 35,2 milyon liraya yükseltti. Bunun sonucunda bankanın net kârı 24,3 milyon TL olarak gerçekleşti.
Fibabanka’nın 2015 yılı Mart sonu itibarıyla 6,6 milyar lira olan toplam kredileri, %37 artışla, 2016 yılı Mart sonunda 9 milyar liraya ulaşırken, kredilerin aktif toplamı içindeki payı %75 olarak gerçekleşti. Aynı dönemde müşteri mevduatı toplam pasiflerin %62’sini oluşturarak 7,5 milyar liraya yükseldi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)