BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch'ten Çin bankalarına risk uyarısı----

Fitch'ten Çin bankalarına risk uyarısı

Fitch'ten Çin bankalarına risk uyarısı
05 Aralık 2016 - 19:32 www.finansgundem.com

Fitch Ratings, 'Çin bankaları sermaye baskısı ve yapısal risklerle karşı karşıya' uyarısını yaptı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Çin bankalarının sermaye baskısı ve yapısal risklerle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, “Çin bankacılık sektörünün 2017 yılı için görünümü negatif. Bu durum bankaların zayıf karlılıklarına ve güçlü kredi büyümesinin sermayelendirmeyi baskı altında tutacağına ilişkin görüşümüzü yansıtıyor.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada artan şirket borçlarının Çin bankaları için kilit risk olarak öne çıktığı, büyümenin desteklenmesi için kredilere olan bağımlılık sürdükçe, mevcut borç seviyesinin de artmasının beklendiği kaydedildi.

Yapılan açıklamada Çin otoritelerinin hane halkı borçlanması artırarak riskleri paylaştırmaya çalıştığı, ülkede hane halkı borçlanmasının şirket borçlanmalarına kıyasla çok daha sağlam olduğu belirtildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)