BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFitch'in Türkiye kararı piyasaları nasıl etkiler?----

Fitch'in Türkiye kararı piyasaları nasıl etkiler?

Fitch'in Türkiye kararı piyasaları nasıl etkiler?
30 Eylül 2016 - 10:13 www.finansgundem.com

Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin, finansgundem.com’da yaptığı canlı yayın ile piyasaları yorumladı

FINANSGUNDEM.COM

Türkiye’nin ünlü ekonomistlerinden Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin bu sabah finansgundem.com ve borsagundem.com ortak yayını ile okuyucularımızla buluştu. Ekonomideki son gelişmeleri canlı olarak değerlendiren Alkin okuyucuların da sorularına yanıt verdi.

Ekonomi ve piyasaya ilişkin görüşlerini finansgundem.com ’da ki köşesinden okuyucularıyla paylaşan Alkin, herkesin anlayacağı bir dille, üstün hitabet yeteneğiyle canlı yayında merak edilenleri yanıtladı.

Alkin, Moody’s’in not indirimi kararını değerlendirirken, Fed’in faiz kararına ilişkin ise çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. S&P ve Moody’s’dan sonra gözlerin çevrildiği Fitch Türkiye için nasıl bir karar alır? İşte yatırımcının merak ettiği soruların yanıtı burada…

MOODY’S’İN KARARI KOMPLO DEĞİL SİYASİ

Moody’s’in Türkiye için verdiği not indirim kararını komplo olarak düşünenler var. S&P ve Moody’s Türkiye için not indirim kararı verdiler. Bu kararda dikkat edilmesi gereken nokta bu kuruluşlar şirketleri ve ülkeleri farklı değerlendiriyorlar. Ülke değerlendirmesi yapıyorlarsa işin işine siyaset giriyor. O yüden komplo demek doğru değil. Bu bir siyasi karardır. Bu karar da normaldir çünkü biz bu karara çanak tutan davranışlarda bulunuyoruz.

FITCH NE YAPAR? PİYASAYA ETKİSİ NE OLUR?

Fitch’de bence ‘fitchliğini’ yapacak.  İki kuruluşta Türkiye’nin notunu kırdı ben de kırabilirim diye düşünebilir.  Durum böyle olursa en kötü ne olur? Bu sabah ne olduysa o olur. Doların 2016’yı 3.10 TL ile kapatması bizi şaşırtır mı? Hayır sadece üzer. Bu etkileri önceden görüp bir B planı oluşturmalıyız.

FED FAİZ ARTIRIR MI?

Fed Eylül ayında faiz artırımı yapmalıydı. Yapmadı itibarını kaybetti. Çünkü ABD’de şu anlaşıldı ki faizi sıfıra da getirsen hiçbir şey farketmiyor. İnsanların gelecek korkusu olduğu ve para harcamadıkları sürece bunun bir faydası yok. Fed’in biraz algı yönetmesi lazım.

İŞTE PROF.DR EMRE ALKİN'İN AÇIKLAMALARININ DEVAMI

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)