BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFitch'den ülke notları için indirim uyarısı!----

Fitch'den ülke notları için indirim uyarısı!

Fitch'den ülke notları için indirim uyarısı!
12 Ocak 2017 - 12:49 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 2017'de ülke kredi notlarında indirimlerin artacağını açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in EMEA Ülke Kredi Notları Başkanı Ed Parker, negatif görünümlerin pozitif görünümleri 1'e 6 gibi bir oran ile aştığına işaret ederek, bu ortamda 2017 için kredi notlarında hareketleri aşağı yönlü olması riskinin yüksek olduğunu söyledi.

Gelişmiş ekonomilerin kredi notları için kamu borcu/GSYH trenlerinin en önemli not yönlendiricileri olmaya devam edeceğinibelirten Parker, ancak Avrupa'daki kalabalık seçim takvimi, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı ve Trump'ın seçim zaferi, populizmde artış dikkate alındığında siyaset ve politikra değişimlerinin de önemli aşağı yönlü riskler oldıklarını vurguladı.

Parker, Trumh'ın ABD'nin AAA kredi notu için kısa vadede tehdit oluşturmadığını belirtirken, orta vadede basıkın artmakta olduğunu da ifade etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)