BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch'ten Türkiye açıklaması----

Fitch'ten Türkiye açıklaması

Fitch'ten Türkiye açıklaması
17 Ağustos 2018 - 19:09 www.finansgundem.com

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin aldığı tedbirlerinin kredibiliteyi inşaa etmek için yetersiz olduğunu belirtti

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin aldığı tedbirlerinin kredibiliteyi inşaa etmek için yetersiz olduğunu belirtti.

Fitch'ten yapılan açıklamada, Türk lirasının değer kaybının politika kredibilitesinde artış, merkez bankası bağımsızlığı ve daha yavaş büyümeye artan toleransla durdurulabileceği ve TL'nin böylelikle daha istikrarlı bir para birimi haline geleceği vurgulandı.

Derecelendirme kuruluşu, geçtiğimiz günlerde Katar'ın Türkiye'ye 15 milyar dolar doğrudan yatırım yapacağı haberlerinin liranın değer kazanmasını sağladığını ancak, yatırımın zamanının ve ayıntıların henüz açıklanmadığını ifade etti.

Türkiye'nin sahip olduğu yüksek enflasyonun ve cari açık rakamlarının küresel mali piyasalardaki risklere maruz kalmasında etkili olduğu ifade edildi.

Fitch Ratings, 13 Temmuz'da Türkiye'nin kredi notunu BB+'dan BB'ye düşürmüş, görünümü ise "durağan"dan "negatif"e çevirmişti.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • derman18 Ağustos 2018 18:10

    Kredilerin rutuşlanmasını hallettik, bizde serbest piyasa batsada batmaya firmalar ve her şeyi halı altına süpüren siyasi partilerle (iktidar olamayanlar da farksız) aynen devam...

  • yavuz eren18 Ağustos 2018 00:08

    Ortada 'insaa' isi varsa o isi Turkiye'den daha iyi yapan yok kusura bakma Fic!Tedbir de alindi gecen hafta ekonomi bakanimiz acikladi, butik sehirler kurulacak! Ha Katar mi, Katarsa ekime kadar yoksa kasimda herkes nanay!