BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFitch not indirirse bankalar nasıl etkilenir?----

Fitch not indirirse bankalar nasıl etkilenir?

Fitch not indirirse bankalar nasıl etkilenir?
05 Ocak 2017 - 12:11 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, enflasyon verisinin geçtiğimiz ay beklenenden yüksek gelmesinin Merkez Bankasının hedefini ve beklentilerini çok fazla etkilemeyeceğini söyledi

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, NTV canlı yayınında ekonomi gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Aralık ayı enflasyon verisinin beklenenden yüksek gelmesini yorumlayan Ertem, "Ocak ayı enflasyonunun makul seviyelerde olacağını ve yıl sonunda TCMB hedefine çok yaklaşacağını düşünüyorum. Aralık ayı yüksek gelen enflasyonun Merkez Bankası'nın hedeflerini ve beklentisini çok sarsmaz" dedi.

Ertem, kurdaki hareketlilikle ilgili olarak, "Ocak sonunda kurdaki volatilitenin daha azalacağını öngörüyoruz. Dolarki hızlı yükselişe rağmen Türkiye ekonomisinde bir dolarizasyon yaşamadık. TL'ye güvenin şu anda yerinde olduğunu düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

'Büyüme hikayesine acilen ihtiyacımız var'

Alınan önlemlerle reel sektörde bir hareketlenmenin ilk çeyrekte başlayacağını görebildiklerini ifade eden Ertem, "Referandum ve siyasi durum ekonomiyi belli ölçülerde etkileyecek, ama makroekonomik verilerin sağlam olduğunu biliyoruz. Türkiye 2017 yılında daha güçlü reformlar yapacaktır, bu daha güçlü bir büyüme perspektifine işaret ediyor. Yeni bir büyüme hikayesine acilen ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Ertem, cari açık tarafının da 2017 yılında rahat geçeceğini düşündüğünü söyledi.

Cemil Ertem, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in not indirme ihtimalini çok görmediğini, bunun haksızlık olacağını savunarak, "Fitch not indirse bile bankaların fonlaması değişmemeli" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)