BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch ABD'li bankaları değerlendirdi----

Fitch ABD'li bankaları değerlendirdi

Fitch ABD'li bankaları değerlendirdi
29 Nisan 2016 - 06:53 www.finansgundem.com

Fitch Ratings, Amerikalı büyük bankaların bu yılın ilk çeyreğinde düşük gelen bilançolarını değerlendirdi

Uluslararası kredi değerlendirme kuruluşu Fitch Ratings, Amerikalı büyük bankaların bu yılın ilk çeyreğinde düşük gelen bilançolarını değerlendirdi.

ABD'li toplam 17 büyük yatırım bankasının 12'sinin 2016'nın ilk çeyreğinde net kar ve gelirlerindeki düşüşe işaret edilen Fitch açıklamasında, bunun küresel ekonomik büyümedeki yavaşlama, güçlü ABD doları ve düşük enerji fiyatları gibi etkenlerin yarattığı endişeden kaynaklandığı ifade edildi.

Açıklamada, uzun süre düşük kalan faiz oranları ve zayıf ekonomik trendler göz önüne alındığında, bankaların karlarının "sönük" kaldığı belirtilerek, enerjiyle ilgili kredi harcamaları ve piyasadaki volatilitenin de bankaların bilançolarına olumsuz etki yaptığı bildirildi.

Petrol fiyatlarındaki volatilitenin devam etmesinin beklendiği dile getirilen açıklamada, düşük enerji fiyatlarının bankaların karlarında dalgalanmaya yol açtığı yorumuna yer verildi. Açıklamada, yatırım harcamalarının artması durumunda bazı bankalarının bu sene gelirlerini artırabileceği kaydedildi.

ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararlarına da yer verilen açıklamada, "İçinde bulunulan makroekonomik koşular göz önüne alındığında, Fed'in ileride Faiz artırma sayısı daha da belirsiz görülüyor. Aralık 2015'de Fed'in bu yıl dört faiz artırımı yapması söz konusuyken, bu sayı bu yıl ikiye düştü. Şu an bazı bankalar Fed'in bu yıl tek faiz artırımı yapacağını bile tahmin etmeye başladı." denildi.

Geçen haftalarda, ABD'nin en büyük yatırım bankalarından Bank of America, Wells Fargo, JP Morgan Chase, Citigroup, Morgan Stanley ve Goldman Sachs bu yılki ilk çeyrek kar ve gelirlerinde düşüş olduğunu duyurmuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)