BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFischer'dan faiz artırımına destek----

Fischer'dan faiz artırımına destek

Fischer'dan faiz artırımına destek
03 Mart 2017 - 23:43 www.finansgundem.com

Fed Başkan Yardımcısı Fischer, "Fed'in 14-15 Mart'ta düzenlenecek toplantısında faiz artırımına gitme ihtimali sağlam bir zemine oturdu" dedi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyelerinin faiz artırım kararına yönelmesi durumunda kendisinin de bunu destekleyeceğini söyledi.

ABD Para Politikası Forumu'nda konuşan Fischer, kısa zamanda ABD ekonomisinde önemli değişiklikler olduğunun altını çizerek, son üç ayda ekonomik göstergelerin neredeyse hiçbirinin kötü gelmediğini vurguladı.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyelerinin son haftalarda faiz artırımını destekler nitelikte sinyaller vermesine işaret eden Fischer, Fed'in 14-15 Mart'ta düzenlenecek toplantısında Faiz artırımına gitme ihtimalinin "sağlam bir zemine oturduğunu" ifade etti.

Fischer, FOMC üyelerinin bu ay düzenlenecek toplantıda faiz artırım kararına yönelmesi durumunda kendisinin de bunu destekleyeceğini belirtti.

Fed Başkanı Janet Yellen de bugün Chicago'da yaptığı konuşmada, enflasyon ve istihdam verilerinin beklenen yönde gelmeye devam etmesi durumunda mart toplantısında faiz artırılmasının uygun olacağını söyledi.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard da çarşamba günü, bankanın faiz artırması için gerekli koşulların oluştuğunu belirterek, "İlerlemenin süreceği varsayılırsa yakın zamanda faiz artırarak kademeli yola devam etmek uygun olacak." demişti.

Fed New York Şubesi Başkanı William Dudley de salı günkü açıklamasında, son birkaç ayda açıklanan makroekonomik verilerin uzun vadeli kapasitesinin üzerinde büyümeye devam eden ekonomiyle uyum gösterdiğine dikkati çekerek, "Fed'in faiz artırma ihtimalinin çok güçlendiğini düşünüyorum." değerlendirmesini yapmıştı.

San Francisco Fed Başkanı John Williams da yine salı günü, "Martta faiz artışı ciddi bir değerlendirme için masada olacak." ifadesini kullanmıştı.

Yellen'den flaş faiz artırımı açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)