BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiFintech'in ünlü isimleri İstanbul'da buluştu----

Fintech'in ünlü isimleri İstanbul'da buluştu

Fintech'in ünlü isimleri İstanbul'da buluştu
25 Mayıs 2016 - 15:25 www.finansgundem.com

Sipahiler Events ev sahipliğinde düzenlenen "Istanbul TALKS" konferans serisinin ikincisi Fintech 2016 Konferansı Sabancı Müzesi'nde gerçekleşti.

Dünyaca ünlü konuşmacıları ve ilham veren profesyonelleri ağırlayan, 2016 yılının tamamına yayılacak Istanbul TALKS Konferansları, büyük ilgi gören Inspired 2016 Girişimcilik Konferansı'ndan sonra Fintech 2016 Konferansı'na ev sahipliği yaptı. Fintech 2016 Konferansı, fintech sektörünün global ölçekte doğumunu ve gelişimini derinlemesine inceledi. Şevket Başev, Alastair Lukies, Marcus Swanepoel, Pınar Emirdağ, Peter Randall, Wim Raymaekers ve Alper Akcan gibi fintech sahasının önde gelen isimleri başarı öyküleriyle katılımcılara ilham verdi.

Sipahiler Events ev sahipliğinde Sakıp Sabancı Müzesi, The Seed’de gerçekleştirilen konferans; finans sektörünün yöneticilerini, fintech girişimcilerini, startup teknoloji şirketlerini, bankaları, sermaye piyasası kurumlarını, teknopark yöneticilerini, risk sermayesi yatırımcılarını, kuluçka merkezlerini, melek yatırımcıları, danışmanları ve IT profesyonellerini bir araya getirdi. Fintech 2016 Konferansı; katılımcıların, sektörlerin öncü ve duayenleriyle tanışma fırsatı buldukları kapsamlı bir program eşliğinde yeni fikirlerin ve ortaklıkların geliştirilmesi için elverişli, geniş ölçekli bir networking platformu sundu. 

Fintech ile ilgili parlak fikirlerini büyük işlere dönüştürmeyi başarmış isimlerin hikayeleri, fintech alt segmenti olan ödemeler sektöründeki yeni nesil şirketlerin eski sisteme nasıl meydan okudukları, bankacılık ve sermaye piyasası sektörlerine giren fintech şirketlerinin bu sektörlerdeki geleneksel yapılar ve piyasaların dönüşümüne olan katkıları, blockchain alt yapısının finansal piyasaların yeni dijital çağının başlangıcı olup olmadığı, bitcoin sisteminin nasıl çalıştığı ve bu alandaki fırsatlarla riskler, KOBİ finansmanı, ve kitle fonlaması ve kişiden kişiye borçlanma gibi yöntemlerin mevcut düzenlenmiş piyasa ve yapılarda nasıl rekabet ettiği gibi konuları kapsayan panellerde,keynote konuşmacıları sektörlerindeki yeni gelişmeler hakkında analizler yaptı ve bu alanlardaki olası gelişmeler hakkında görüşlerini aktardı.

Konferansta ayrıca finansal teknoloji hizmetleri alanında Avrupa’nın önde gelen şirketleri arasında yer alan ve konferansın Platin sponsoru olan Multinet Up’ın Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Başev, finansal teknolojilerin değer yaratacak şekilde en etkin kullanımı konusunda deneyimlerini ve Multinet Up’ın bu alandaki başarı öyküsünü paylaştı.

Dünyanın lider ödeme hizmet sağlayıcısı Wirecard, Fintech 2016 Konferansı’na Gold Sponsor olarak katıldı.  Ininal’ın ise Silver Sponsor olduğu konferansın Medya Sponsorları Bloomberg HT, Business HT, Sektörel Yayın Sponsoru ise Fintechtime Dergisi’ydi.  Türkiye Fintech Ekosisteminde yer alan ve işbirliği yapılan kurumlar  arasında ise Fintechpark, ÖDED (Ödeme ve Elektronik Para Derneği), KWorks (Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi) ve Fintech Istanbul yer aldı.  Ulaşım Sponsoru Audi olurken, Teknik Partner ise Visions oldu. 

Multinet Up Yönetim Kurulu Başkanı:  Şevket Başev

Şevket Başev, Avrupa’nın lider yeni-jenerasyon finansal teknoloji ve servisler şirketlerinden biri olan Multinet Up’ın ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanıdır. Aynı zamanda şirket alım, satım ve ortaklıkları (M&A) alanında Türkiye’nin lider finans kuruluşu olan 3 Seas Capital Partners’ın kurucu ortaklarından biri ve CEO’sudur.  Başev’in kurucusu ve CEO’su olduğu 3 Seas Capital Partners, bugüne dek toplam boyutu 6 milyar doları aşan 103 adet işlem gerçekleştirerek, dünyanın en fazla işlem tamamlayan ilk 100 Finans kuruluşu arasında 78. sırada yer almayı başarmıştır.

Türkiye Girişimcilik Vakfı Mütevelli Heyet üyeleri arasında yer almanın yanı sıra şahsen yaptığı yatırımlarla ekosistemde aktif bir rol oynayan Başev, konferansta sektör liderleri olarak edinilen tecrübelerini paylaştı ve gelişmekte olan piyasalardaki finansal teknoloji şirketlerinin özelliklerini anlamamıza  yardımcı oldu.  

İngiltere Başbakanı Fintech Danışmanı, Innovate Finance Yönetim Kurulu Başkanı: Alastair Lukies

Mobil telefon bankacılığının öncülerinden Alastair Lukies, Dünya Ekonomik Forumu tarafından teknoloji öncüsü olarak gösterilen Monitise şirketini 2003 yılında kurdu. Innovate Finance isimli fintech kurumunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmekte olan Lukies, mobil bankacılık alanındaki hizmetlerinden ötürü Britanya İmparatorluğu Şövalyelik Nişanı (CBE) ile ödüllendirildi.
Birleşik Krallık Hükümeti tarafından finansal hizmetler endüstrisi için İş Elçisi olarak görevlendirilen Alastair Lukies, Fintech 2016 Konferansı'nda tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

BitX Kurucu Ortağı ve CEO'su: Marcus Swanepoel 

Kariyerine Güney Afrika’da yeminli muhasebeci olarak başlayan Marcus Swanepoel, Londra’da Morgan Stanley’de iş ortağı ve 3I’de analizci olarak görev yaptı.
Singapur’da Standard Charter’da yatırım bankacılığı alanında çalışırken Silikon Vadisi'nde kripto para ile tanıştı ve yatırım bankacılığını bırakıp çocukluk tutkusu olan teknoloji şirketini kurdu.
Büyük bir çok-uluslu bankaya tam entegre olan ilk Bitcoin ve Blockchain sistemini kuran ekibin başında bulunan Swanepoel, Fintech 2016 Konferansı’nda deneyimlerini paylaştı.

Complymatic CEO’su, Fintechpark Kurucu Ortağı:  Pınar Emirdağ 

Finansal hizmetler konusunda yıkıcı teknolojilere ve piyasa yapısına odaklanmış olan bir iş geliştirme profesyoneli olan Emirdağ, 2010-2013 arasında Londra Borsası İş Geliştirme Direktörü,daha öncesinde ise Citi İş Geliştirme Direktörü görevlerinde bulundu.
SciencePeers’in kurucusu, İngiltere Dijital Para Derneği kurucu üyesi, SenaHill Partners, LP’nin danışma kurulu üyesi, Turqouise ve BOAT isimli elektronik platformların yönetim kurulu üyesi, Complymatic CEO’su ve Clearmatics danışma kurulu üyesi gibi pek çok şapkası bulunan Pınar Emirdağ hikayesini Fintech 2016 Konferansı'nda ilk ağızdan anlattı.

SETL CEO'su: Peter Randall 

Peter Randall, Chi-X Europe şirketinin kurucu CEO’su olarak şirketi 2005-2009 arasında işlem hacmi bakımından Avrupa’nın en büyük 5 pay piyasasından biri haline getirdi.
Equiduct şirketinin CEO’su olarak şirketi yeniden yapılandırıp 2012 itibarıyla Avrupa’nın en hızlı büyüyen platformu haline getirdi.
Chi-X ile trade aşamasını dönüştüren Randall şimdi de blockchain teknolojisi kullanan SETL ile post-trade aşamasını dönüştürüyor.
Randall, ilham verici hikayesini Fintech 2016 Konferansı’nda paylaştı. 

Bankacılık Piyasası Global Başkanı, SWIFT: Wim Raymaekers

Wim Raymaekers SWIFT’in dünya çapındaki bankacılık girişimlerini yönetiyor, bankacılık sektörü için değer yaratacak projeler geliştiriyor ve bankaların değişmekte olan müşteri taleplerini, teknolojik yenilikleri ve piyasa gereklerini göz önünde bulundurarak işlerini büyütmelerine yardımcı oluyor.
 1991’de SWIFT’e katıldığından bu yana bankaların operasyonel verimliliklerini artırmalarını, likidite yönetimini geliştirmelerini ve maliyetleri düşürmelerini sağlayacak çeşitli projeler geliştiren Raymaekers; muhabir bankacılığı, block chain teknolojileri, kişiden kişiye (P2P) ödemeler, RMB’nin uluslararasılaşması alanlarındaki girişimleri yöneterek bankaların bu konularda stratejik ürünler hazırlamalarına yardımcı oluyor.  Wim Raymaekers, Fintech 2016 Konferansı’nda fintech alanındaki gelişmeleri katılımcılarla paylaştı.

Wirecard CEO’su:  Alper Akcan

Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra, Yapı Kredi Yatırım, Vestel Bilişim ve Turkcell'de toplam 10 yıl çalışan Akcan, hem girişimcilik ruhunun etkisi hem de ödeme hizmetlerine duyduğu büyükheyecan sebebiyle kurumsal hayata veda ederek 2008 yılında Mikro Ödeme'yi kurdu. 2012 yılında mobil ödeme alanında elde ettiği lider pazar payı ve pazara kazandırdığı yenilikçi ürünlerle Mediterra Capital'in de radarına giren Mikro Ödeme ilk büyük yatırımını da almış oldu. Bunu 2014 Kasım ayında hisselerinin Wirecard AG'ye satılması izledi ve şirket ismi Wirecard olarak değişti.  Akcan aynı zamanda Ödeme ve Elektronik Para Derneği (ÖDED) kurucu yönetim kurulu üyesidir ve Bilgi Üniversitesi İşletme Yüksek Lisansı mezunudur.  Akcan Fintech ekosistemdeki gelişmeleri Fintech 2016 Konferansı’nda paylaştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)