BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFinansın aktörlerinden tedirgin sesler----

Finansın aktörlerinden tedirgin sesler

Finansın aktörlerinden tedirgin sesler
01 Nisan 2014 - 17:49 www.finansgundem.com

Finans sektörü son gelişmeleri nasıl yorumladı, seçim sonrası beklentileri ne?

Uludağ Zirvesi’nin katılımcılarının önemli bir bölümünü oluşturan finans dünyasının bazı temsilcileriyle  son gelişmeleri ve seçim sonrası beklentileri konuşan Ekonomist’ten Kıvanç Özvardar,  TEB Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu, Finansal Kurumlar Birliği Başkanı Osman Zeki Özger, Faktoring Kurumlar Birliği Başkanı Zafer Ataman, BNP Paribas Cardif Genel Müdürü Cemal Kişmir ile ekonominin nabzını tuttu.
Bir süre önce, “Bugüne dek reel sektör bankaları sırtladı, şimdi sıra bankaların reel sektörü sırtlamasında” diyerek KOBİ’ler için zor bir dönem olacağına dikkat çeken Çelebioğlu, kar düşüşlerinin faizlere yansımasını bekliyor. Çelebioğlu, “Komisyon gelirleri bu kadar kısılmışken, maliyetler de artmışken, bankalar nereden kar edecek? Faizlerin biraz daha yükselme marjının olmasını bekliyorum” dedi.
İç talebin daraldığı, ekonomide büyümenin çıkış yolunun ihracatta görüldüğü bu yıl ihracatçının yönelimlerini, faktoring talebi sorusuna karşılık, seçim öncesi dönemde ticaretin bir süredir yavaşladığını belirten Ataman, faktoring talebinde de ciddi gerileme görüldüğünü, bu durumun Mart sonundan sonra verilerde de belirginleşeceğini ifade etti. Ataman, “Ticarette durgunluğu gözlemledik. Büyük faktoring şirketlerinde yüzde 30’lara varan kayıp olması şaşırtıcı olmaz. Şirketler seçim sonrasına odaklanmış durumda” diye konuştu.
BNP Paribas Cardif Genel Müdürü Cemal Kişmir de, son dönemdeki dalgalanmadan sigorta ve BES segmentinde ciddi etkilendiklerini ifade etti. Kişmir, “Talep daraldı, seçim sonrası toparlanmasını bekliyoruz” dedi.
Bankacılık dışı finans kesiminin en önemli çatı kuruluşlarından Finansal Kurumlar Birliği’nin başkanı Osman Zeki Özger ise umutlu konuştu. Bir süre önce leasing, faktoring ve finansman şirketlerinin bir araya gelerek oluşturduğu çatı kuruluşun başkanı, şirketlerin bu zorlu dönemi kolay anlatacağını, birlik olarak da Türk Finans sektörü içindeki yüzde 4’e yakın aktif paylarını artırmayı hedeflediklerini söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)