BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFinansal İstikrar Komitesi ilk kez toplandı----

Finansal İstikrar Komitesi ilk kez toplandı

Finansal İstikrar Komitesi ilk kez toplandı
01 Kasım 2018 - 19:57 www.finansgundem.com

Bakan Albayrak başkanlığında Finansal İstikrar Komitesi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda uluslararası piyasalarda yaşanabilecek dalgalanmalar ele alındı

Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi (FİKKO), Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak başkanlığında toplandı. Toplantıda, Avrupa ve ABD Merkez Bankalarının attığı sıkılaştırıcı para politikası adımları ve uluslararası piyasalarda yaşanabilecek dalgalanmalar ve bunlara karşı kur, likidite ve döviz rezervlerine ilişkin alınabilecek tedbirler ele alındı.

Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Yeni Ekonomi Programı kapsamında, sürdürülebilir kalkınma ve finansal istikrarı sağlamak amacıyla, Finansal İstikrar Komitesi (FİK) yerine kurulacağı açıklanan Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi'nin (FİKKO) ilk toplantısını gerçekleştirdiği belirtildi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Hazine ve Maliye Bakanlığının ilgili Bakan Yardımcısı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanları, Borsa İstanbul Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanının katıldığı ifade edildi.

FİKKO’nun, finansal sistemin koordinasyonunda daha aktif bir rol üstlenebilmesi adına çalışma usul ve esasları, toplantı sıklığı ve oluşturulacak alt grupların ele alındığı bildirilerek şunlar kaydedildi:

"Makroekonomik gelişmelere ilişkin küresel piyasalardaki görünüm değerlendirilmiş; özellikle Avrupa ve ABD Merkez Bankalarının attığı sıkılaştırıcı para politikası adımları ve uluslararası piyasalarda yaşanabilecek dalgalanmalar ve bunlara karşı kur, likidite ve döviz rezervlerine ilişkin alınabilecek tedbirler ele alınmıştır. Ayrıca, bankaların sermaye ve likidite yeterliliklerine ilişkin yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgi alınmıştır. Küresel ve yerel piyasalarda yaşanan dalgalanmaların reel sektöre olan etkileri görüşülmüş, bunun finansal sektöre yansımaları da göz önünde bulundurularak, istihdam ve vergi gelirlerinin sürdürülebilmesini sağlamak amacıyla alınması gereken tedbirler tüm yönleriyle değerlendirilmiştir. Son olarak, ülkemiz sermaye piyasalarının geliştirilmesi ve derinleştirilmesi adına atılabilecek adımlar ele alınmıştır."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)