BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFinans sektörü için yatırım müjdesi----

Finans sektörü için yatırım müjdesi

Finans sektörü için yatırım müjdesi
17 Aralık 2014 - 06:43 www.finansgundem.com

Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı İlker Aycı, Türkiye'nin 2015'te olumlu ayrışacağını belirtti

Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı İlker Aycı, ekonomideki son gelişmeleri CNBC-e ekranlarına değerlendirdi. Piyasalardaki dalgalanmayı değerlendiren Aycı şunları söyledi:

"Dalgalanmanın içerisinde Avrupa'dan gelen yaptırım kararı var. Petrol fiyatlarındaki düşüş Rusya'da tahribat yarattı. Son bir yılda Rusya altı kez faiz artırdı. Bunların tamamı domino etkisi endişesi yarattı. Rusya'nın başını çektiği dalgalanmanın yüksek olduğu ülkeler var. Çin, Türkiye, Endonezya gibi gücünü koruyan ülkeler mevcut. Şimdi Fed'in hangi hızda faiz artışına gideceği tartışılıyor. Türkiye gibi ülkelerde dalgalanmanın sertleşmesini beklemiyorum.

'DALGALANMA GEÇİCİ OLUR'

Fed çok sürpriz bir şekilde erken Faiz artırımına giderse piyasa üzerinde belirsizlik yaratır. Bu kadar hızlı bir faiz artırımı beklemiyorum. Kademeli gideceklerini düşünüyorum. Türkiye de bu anlamda düşen petrol fiyatlarından en olumlu etkilenen birkaç ülkeden biri. Türkiye bir istikrar adası olarak duruyor. Rusya güçlü ittifaklar oluşturmaya çalışıyor, önce Türkiye'ye geldi. Sonra Hindistan'a gitti. Avrupa'ya alternatif bir çıkış arıyor. Avrupalı şirketler enerjideki gelişmelerden son derece etkileniyor. Bir kısmı ABD'ye gidiyor, hemen diplerinde hazır seçenek olarak Türkiye var. Türkiye bu anlamda olumlu ayrışan, yatırımcıyla buluşmaya en hazır ülke olarak vitrinde. Dalgalanma geçici olur, oluşacak denge Türkiye'yi rahatsız etmeyecektir."

'TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR SEÇENEK'

Aycı şöyle devam etti: "2015'te Türkiye olumlu ayrışacak. Büyük ölçekli yatırım yeniden gelecek mi deniyordu. BBVA'nın kararıyla 2,5 milyar dolarlık yatırımla Garanti'de büyük ortak olmak istemesi yatırımcılar için Türkiye çok daha önemli bir seçenek olarak önlerinde duracağını gösteriyor. Doğrudan yatırımcılar o ülkede 20-30 yıllık perspektife bakıyorlar. Türkiye'ye ilişkin güçlü bir algı değişimi olmadı."

'BİRKAÇ YATIRIM MÜJDESİ GELECEK'

Aycı, yeni yılda birkaç yatırım müjdesi geleceğini belirterek, "Önemli yatırımlar bunlar, kimyadan enerjiye otomotivden sigorta ve finans sektörüne kadar son derece önemli yatırımlar söz konusu. ulaştırma sektörünü unutmayalım. 2015 yılında önümüzde çok büyük bir fırsat var. Yatırımların yeniden 20 milyar doların üzerine tırmanma dönemidir" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)