BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFilm gerçek oldu! Geneleve kayyum----

Film gerçek oldu! Geneleve kayyum

Film gerçek oldu! Geneleve kayyum
11 Ekim 2018 - 05:53 www.finansgundem.com

Bursa'daki mahkeme kararı Hakan Algül'ün yönettiği, Metin Akpınar'ın başrol oynadığı 'Döngel Karhanesi' filmini hatırlattı. Mahkeme, iki geneleve kayyum atanmasına karar verdi

Bursa polisinin operasyonuyla çökertilen fuhuş şebekesinin Adana’da işlettiği iki geneleve mahkeme kararıyla kayyum atandı. Kararda, kayyum olacak kişilerin ilin Vergi Dairesi Başkanlığı’nca görevlendirileceği belirtildi.

Bursa Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro ekipleri Adana, Mersin ve İzmir’den Bursa’ya getirdikleri kadınlara fuhuş yaptıran şebekeye 6 aylık takibin ardından operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 14 şüpheliden 11’i tutuklandı. Çetenin, kadınları eskort siteleri üzerinden fuhuşa zorladıkları tespit edildi. Günlük 50 bin lira kazanan şebeke üyelerinin lüks bir hayat sürdüğü belirlendi. Suç Gelirleri ile Mücadele Büro Amirliği de çete üyelerinin mal varlığına el konulması amacıyla soruşturma yaptı. Bursa 2’nci Sulh Ceza Hâkimliği kararıyla çeteye ait 16 lüks araç, 10 ev ile arsa ve şirket olmak üzere 3 milyon 298 bin değerindeki mal varlıklarına el konuldu.

KARARDA ‘SOSYAL KONUT’

Çetenin işlettiği Adana’daki 2 geneleve de kayyum atanmasına hükmedildi. Kararda, “2 gayrimenkulün Sosyal Konut (Genelev) olduğu, (her ne kadar şüphelinin adına kayıtlı olsa da üçüncü şahsa kiralanmış olabileceği hususunun atanan kayyum tarafından değerlendirilmesi), kayyum olarak görevlendirilmesi yapılacak olan kişilerin ilgili ilin Vergi Dairesi Başkanlığı’nca görevlendirilmesi” denildi.

‘DÖNGEL KARHANESİ’ GİBİ

Mahkeme kararıyla 2 geneleve kayyum atanması, Metin Akpınar’ın başrolünü oynadığı ‘Döngel Karhanesi’ sinema filmini akla getirdi. Filmde, genelev olan işletmeye Ankara’dan atama yapılması ve atamanın ardından genelevin yüksek kâr elde etmesi konu ediliyordu. 

2005 yılında vizyona giren filmin yönetmeni Hakan Algül, senaristi ise Necef Uğurlu. 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pardus11 Ekim 2018 07:35

    Devlet kumar oynatıyor, faiz yiyor, içkiden vergi alıyor, kerhane işletilmesine ruhsat veriyor. Ne var bunda? Müslüman mı zannettiniz yoneticilerini!

  • gerçekçi11 Ekim 2018 09:18

    arkadaşım yıllardır süregelen bir durum bu, Ak Parti gelip hepsini birden kaldırıyorum kapatıyorum dese ortalığı yıkarsınız. o yüzden biraz daha zamana ihtiyaç var bunları tamamen kapatmak için.