BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFigopara 20 milyon TL işlem hacmine ulaştı----

Figopara 20 milyon TL işlem hacmine ulaştı

Figopara 20 milyon TL işlem hacmine ulaştı
27 Haziran 2018 - 12:14 www.finansgundem.com

Figopara bugün 33 aktif üyesi ile 20 milyon TL işlem hacmine ulaştı.

ERP şirketi LOGO ve e–dönüşümün öncü şirketlerinden Foriba ortaklığı ile kurulan Figo, dijital finansal teknoloji platformu Figopara ile tedarikçi finansmanının dijitalleşmesine öncülük ediyor.

Tedarikçi finansmanı kavramına yeni bir boyut kazandıran Figopara’nın hedefleri, son üç ayda yaptığı hamlelerle 33 müşteri ve 20 milyon TL’lik işlem hacminin ötesine geçti.

Figo Genel Müdürü Derya Ekemen Fidan, Figopara‘nın alıcı, tedarikçi ve bankaları tedarikçi finansmanı kapsamında dijital platforma taşıdığını belirterek, gelişmiş finansal teknolojileri kullanarak işlemlerin daha hızlı, verimli ve elle müdahale olmadan yapılmasını sağladıklarını belirtti. Alıcı, tedarikçi ve banka üçgeninin merkezinde Figopara‘nın yer aldığını ifade eden Ekemen Fidan, tedarikçi finansmanı süreçlerini ve dolayısıyla nakit akışını hızlandırdıklarını söyledi. 

Türkiye‘de bir ilk

Tarafları dijital ortamda buluşturan Figopara’nın Türkiye‘de bir ilki gerçekleştirdiğini dile getiren Ekemen Fidan, şu bilgileri verdi: “Tarafların sistemleriyle (ERP) entegre çalışarak iş akışının hızlı ve güvenli biçimde dijital ortamda, elle müdahale olmadan tamamlanmasını sağlıyoruz. Talep edilmesi halinde tüm süreç firmaların muhasebe ve finans sistemleriyle entegre olarak çalışabiliyor. Bu da tedarikçi finansmanının hem süreç yönetiminin hem de muhasebesinin otomatik gerçekleştirilmesini sağlıyor ve tedarikçi finansmanının tüm taraflarına hem zaman hem de operasyonel verimlilik katıyor.“ 

Diğer yandan, firmaların ve bankaların yapmış olduğu işlemleri Figopara üzerinden anlık olarak görüntüleyebildiğini ve işlem raporlarına anında ulaşabildiğini kaydeden Ekemen Fidan, “Bu faydalar gözönüne alındığında ticaretine ve finansallarına pozitif değer katmak isteyen hemen hemen her sektörden büyük kurumsal ve çokuluslu şirketlerin tercihi olmaya başlayan tedarikçi finansmanı ürünü, Figoparadesteği ile süreç yönetiminde sağlanan faydalarla daha çok tercih edilen bir ürün haline geliyor“ dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)