BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFETÖ'cülerin darbe beklentisi sürüyor mu----

FETÖ'cülerin darbe beklentisi sürüyor mu

FETÖ'cülerin darbe beklentisi sürüyor mu
14 Haziran 2018 - 05:55 www.finansgundem.com

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, FETÖ darbe girişimi zanlılarının cezaevinde nasıl yeni darbe mesajları paylaştıklarını yazdı. İşte Selvi'nin o yazısı:

Almanya’da olduğu yönünde haberler çıkan Adil Öksüz, 15 Temmuz’un kara kutusuydu. Darbe planlarını Fetullah Gülen’e onaylattıktan sonra Türkiye’ye dönmüştü. 15 Temmuz gecesi ise darbenin yönetildiği Akıncı Üssü’ndeydi. Adil Öksüz konuşsa 15 Temmuz aydınlatılır. O denli kozmik bir adam.

Alman devleti istemediği sürece Adil Öksüz’ü yakalamak mümkün değil; Amerikan devleti vermediği için Fetullah Gülen’i alamadığımız gibi. Neden? 15 Temmuz bir “FETÖ-NATO darbesi” olduğu için.

Peki darbe tehlikesi büsbütün bertaraf edildi mi? Cezaevindeki darbecilerin konuşmalarından bu umutlarını korudukları anlaşılıyor. Yaklaşan seçimler nedeniyle bir algı operasyonu suçlamasına maruz kalmak istemem. Ama darbecilik virüsü bir kez insanın içine girmeye görsün. Darbeler tarihimiz bu örneklerle dolu.

Örneğin Talat Aydemir, darağacına çıkana dek darbecilik fikrinden vazgeçmedi.

Talat Aydemir, 27 Mayıs’ın eksik bırakıldığına inanıyordu. 22 Şubat 1962’de başarısız bir darbe girişiminde bulundu. İsmet Paşa tarafından affedildi. Ama onun ilk işi 20 Mayıs 1963’te kalkışacağı yeni darbenin hazırlıklarına başlamak oldu. İkinci darbe girişiminde de başarısız olunca darağacında can verdi.

27 Mayıs’tan önce Binbaşı Samet Kuşçu ihtilal hazırlıkları yapan ‘9 Subay’ cuntasını ihbar etti. Askeri mahkeme darbeyi ihbar eden Kuşçu’yu tutuklayıp, darbecileri serbest bıraktı. İlk işleri yeni darbe planları hazırlamak olan ‘9 Subay’, 27 Mayıs’ı yapan çekirdek kadro arasında yer aldı.

SÜLEYMAN SOYLU’NUN UYARISI

15 Temmuz’da kanlı darbe girişiminde bulunan FETÖ’cüler de bir gün darbe olacağı inancıyla yaşıyorlar. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Yakaladıklarımız arasında itiraflar var. Bunların kendi aralarında planlarını öğreniyoruz. Yeni bir darbe, yeni suikast planları var” demişti.

15 Temmuz darbe girişiminin sevk ve idare edildiği Akıncı Üssü’nün komutanı olan Hakan Evrim, eşi ile 23 Mart 2017 tarihindeki kapalı görüşmede, yeni darbe imasında bulunuyor.

“Hakan Evrim-Fırın! İşte fırından ekmekleri demiş, o, hepsi olmadı, çıkarın demiş ya tamam demiş yani. Olay bitti demiş. Yeter bu kadar demiş yani.”

Diyen kim? Fetullah Gülen.

Eşi, “Boşver şimdi onları. Öbürlerini söyle” diye uyarıyor.

Hakan Evrim devam ediyor...

“Şu andan itibaren süreç başlıyor yani. Tamam mı? İlknur’um. Ve önümüzdeki dönem böyle bir şey olacak yani. Her şey. Süreç başlıyor yani. Süreç başlıyor.”

Hakan Evrim mesaj vermeyi sürdürüyor: “Şu anda bunun son safhasını yaşıyoruz. En son safhada hani şey oluyordu ya, birbirlerine giriyorlardı ya öbürleri. Aynı safha bak.”

Gülen’in, iktidarı kast ederek birbirlerine girecekler böylece son safhaya ulaşılacak, son safhada, ”uzun adam” gidecek mesajına gönderme yapıyor. Uzun adam, Erdoğan...

AĞAÇLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA...

Eşi, Almanya’da görev yaptıkları sırada görüştükleri FETÖ’nün önde gelen isimlerinden Abdullah Aymaz’la ilgili bir hatırlatmada bulunuyor. “Onun yazısında, ’Ağaçlar çiçek açtığında’... Ben okudum yazıyı” diyor. Abdullah Aymaz‘ın, “Bahar: Cihetsiz kuş sesleri” başlıklı yazısı Zaman Amerika’da yayınlanmıştı. Hakan Evrim mesajı alıyor. “Yaa... Öyle yani? Öyle yani? O kadar!” diyor. Ardından eşine evinde yiyeceği yumurtanın siparişini veriyor: “Evde tereyağı var mı? Aynur tereyağı getirsin. Ödemiş tereyağı. Ben yağda yumurtayı çok özledim. Tereyağında yumurta istiyorum. Sarısını patlatmayacaksınız.”

Eşi ayrılırken, “Eve bekliyoruz seni, tamam mı” diyor Hakan Evrim, “Tamam. Tereyağı bekleyin” diyerek konuşmayı sonlandırıyor. 27 Mayıs’ı yapanlar ilk cuntayı, ”yumurtalı sucuk” yiyerek kurmuşlardı. FETÖ’cüler ise yeni darbeyi evlerinde tereyağlı yumurta yeme inancıyla bekliyorlar.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mtu14 Haziran 2018 16:30

    bırakın palavrayı

  • turan 14 Haziran 2018 11:25

    onlardan biri olduğu için ne yaptıklarını ve yapacaklarını çok iyi biliyor

  • Sus pus14 Haziran 2018 10:57

    Parti içinde herhangi muhalif ses çıkmaması için müthiş bir fetoculuk otokontrol var, her ab herkes fetoculukle suçlana bilir. Onun için herkes sus pus

  • Ersin14 Haziran 2018 10:55

    Fetö örgütünden öğretmenler brukratkar sporcular askerler hademeler doktorlar hepsi tutuklandı da, niye politikacılar yok hiç? Asıl bu örgütlenmenin ana güç odağı politikacılardır, bütün ekonomik bürokratik siyasal destek ve korumaları polştikacılardor

  • mali 14 Haziran 2018 10:44

    Türkiye'de darbeler dönemi açılmamak üzere kapanmıştır. Paronayak olmaya gerek yok. Siz her gün bunu konuşursanız ekonomiyi çökertirsiniz. yatırımcı gelmez.

  • Bika14 Haziran 2018 10:40

    M.Soylu diyordu ki;"Allah rızası için bu ülkenin her noktasına Diyarbakır’dan Edirne’ye kadar dünyanın her noktasında Afrika’dan Asya’ya kadar Balkanlara kadar Amerika’ya kadar her noktada bu milletin temel değerlerini dünyayla birleştirmeye çalışan bir anlayışa şiddetle saldırıyorlar." Saldıranlar kimdi açıklasın ! Saldıranlar Silivri'de misafir edilenler olmasın ! Kripto Feto'cuları yakınında arasın.

  • Dar14 Haziran 2018 09:19

    Darbeyi enişteden öğrenmek ne demek önce onu açıklayınız lütfen. Bir de doğu Perinçek darbeden birkaç gün önce darbe olacağına dair istihbaratı cumhurbaşkanlığı danışmanlarına ve Yenişafak gazetesine ilettiğini ifade etmişti, dsrbeden önce haver alınıp önlem alınmadan darbenin yapılması ve sokskta ölen kişilerin sorumluluğu kimlere ait oluyor bu durumda sayın yazar? Çiftlik bank olayından bile daha fazla kisi dolandırılmasin diye insanların sistemdeki parasına el koydular, ama geceleyin milleti sokağa çağırmak nedir? Ölümleri onlemek değil midir devletin birinci görevi? Madem darbe istihbaratı var halk neden sokağa döküldü? Bunu sorabilecek yazar kaldı mı hapse girmemiş?

  • fakı baba14 Haziran 2018 09:16

    darbe iki aşamalı planlanmış gibi. birinci aşama ülkeyi zayıflatmak, ikinci aşamda komple süpürme.

  • toner14 Haziran 2018 09:15

    bu kadar paranoyak olmanıza gerek yok. türkiye'de her 15-20 yılda bir darbe oluyor, yine olur. bilinen bir gerçek yani

  • demirkan 14 Haziran 2018 10:47

    o darbeler eskide kaldı. Türkiye eski Türkiye deyil artık. bidaki darbede halk linç eder. darbelere geçit yok. burası Türkiye burdan çıkış yok.