BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinFerguson şaraplarını satıyor----

Ferguson şaraplarını satıyor

Ferguson şaraplarını satıyor
19 Nisan 2014 - 07:43 www.finansgundem.com

Efsanevi teknik adam Alex Ferguson, 5 bin şişelik şarap koleksiyonunu satışa çıkarıyor

İngiliz Manchester United futbol takımını 26 yıl boyunca yöneten efsanevi teknik adam Alex Ferguson, 5 bin şişelik şarap koleksiyonunu satışa çıkarıyor. Mayısta Hong Kong’ta ve haziranda ise Londra’da yapılacak müzayedelerde satılacak şarapların toplam 3 milyon sterline alıcı bulması bekleniyor.

Ferguson’un 1991’de toplamaya başladığı şaraplar arasında en ucuz ‘lot’, 350 sterlinlik 12 şişe Chateau Talbot. En pahalı şarap ise 78 bin sterlin’e satılması beklenen 6 litrelik bir 1997 Domaine de la Romanee-Conti Grand Cru...
 Birçok şişenin imzalı olduğu, bazı şarapların ise imzalı Manchester United formalarıyla satılacağı belirtiliyor.
Müzayedeevi Christie’s satış öncesi Ferguson’la bir söyleşi yaptı. Maç sonrası rakip takımın teknik adamıyla bir şişe iyi şarap açma geleneğini başlattığını anlatan Ferguson, bazı teknik adamların şaraptan anladığını, bazılarının ise kendisini geliştirmesi gerektiğini söyledi.

Chelsea’ya taş attı!

Manchester United’ın ezeli rakibi Manchester City’nin başında 2009 - 2013 arasında şu an Galatasaray’ın teknik direktörü olan İtalyan Roberto Mancini vardı. Ferguson, Mancini’nin şarap bilgisini methederek, “Mancini her zaman maça bir şişe Sassicaia getirirdi. Şarabı iyi bilirdi” dedi. Arsenal’in başındaki Arsene Wenger’in de şaraptan anladığını söyleyen Ferguson, Chelsea teknik heyetinin ise sınıfı geçemediğini anlattı. Ferguson, “Daha iyi şarapları olması gerektiğini ima edince Roman Abramovich (Chelsea’nin Rus sahibi) bana bir kasa Tignanello yolladı. Jose ise (O dönem Chelsea’yi yöneten Portekizli Jose Mourinho) bana bir Barca Velha getirme sözü verdi. Önce getirmedi. O kadar çok hatırlattım ki, bir dahaki gelişinde yanında Barca Velha vardı” dedi. Ferguson’a göre West Ham’in teknik patronu Sam Allardyce de şarap konusunda sınıfı geçen isimlerden.

Müzayede 24 Mayıs’ta

Şaraplar için ilk açık artırma 24 Mayıs’ta Hong Kong’da, bir sonraki ise 5 Haziran’da Londra’da yapılacak. 9 Haziran ve 23 Haziran arasında ise internettensatılacak.

Mehmet Yalçın yorumladı:

Sofistike tercihler...


Milliyet yazarı Mehmet Yalçın, Alex Ferguson’un Mancini, Abramovich ve Mourinho’yla ilgili anılarında geçen şarapları şöyle yorumluyor:
“Sassicaia İtalya’nın en değerli şaraplarından biri. Bordeaux üzümleriyle yapılan ilk üst düzey şaraptır. Tignanello ise İtalya’nın ilk ‘Super Tuscan’ şarabı. Toscana’nın yerel üzümlerinden hazırlanan ve yine Toscana’nın en önde gelenlerinden. Barca Velha, Portekiz’de çok ender üretilen, neredeyse 10 yılda bir çıkan ‘bilenin bildiği’ Portekiz’in en değerli kırmızı şarabı. Bu seçimleri de görünce ne kadar sofistike tercihler yaptığını anladık.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)