BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporFenerbahçe:2 Monaco:1----

Fenerbahçe:2 Monaco:1

Fenerbahçe:2 Monaco:1
27 Temmuz 2016 - 23:39 www.finansgundem.com

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe, 3. Ön Eleme Turu ilk maçında bu akşam Fransa'nın Monaco takımı ile karşılaştı. Sarı lacivertiler karşılaşmadan Emenike'nin golleriyle 2-1 mağlup etti.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında Monaco ile Kadıköy'de karşılaştı. Maça çok hızlı başlayan Fenerbahçe'de henüz ilk dakikada Monaco yarı alanında pres yapan Salih Uçan topu çaldı ve ardından sol ayağıyla nefis vurdu ancak yan direkte patlayan top auta gitti.

FERNANDAO'NUN GOLÜ İPTAL
5. dakikada Fenerbahçe, kornerden gelen topta Fernandao ile ağları havalandırdı. Ancak hakem Manzano, oluşan karambolde kaleci De Sanctis'e faul yapıldığı gerekçesiyle golü vermedi.

DE SANCTIS SAKATLANDI
8'de Neustadter kafayı vurdu, De Sanctis çok iyi uzandı ve topu kornere gönderdi. 12. dakikada De Sanctis sakatlanarak oyundan çıktı ve yerine Badiashile girdi.

EMENIKE GOLÜ KAÇIRDI
19'da Fenerbahçe, Emenike ile yüzde yüzlük bir gol pozisyonunu değerlendiremedi. Sol kanattan Hasan Ali'nin ortasında bomboş durumda çok kötü bir kafa vuruşu yapan Nijeryalı takımını öne geçirme şansını değerlendiremedi. Maçın 27. dakikasında Emenike yine mutlak bir gol fırsatını kaçırdı. Ceza sahasında önüne kalan topu kaleye göndermek isteyen golcü oyuncunun vuruşunda top kalecide kaldı.

EMENIKE PERDEYİ AÇTI
39'da Fenerbahçe aradığı golü nihayet buldu. Defanstan Kjaer'in uzun pasında Emenike, Mendy ile girdiği ikili mücadele sonrası topu kazandı ve kaleci Badiashile'yi geçerek topu ağlara gönderdi: 1-0.

FALCAO SKORU EŞİTLEDİ
Bu golden sadece 3 dakika sonra Fenerbahçe savunmasında yaşanan inanılmaz hata sonrası Falcao durumu 1-1'e getirdi.

EMENIKE YİNE SAHNEDE
İlk yarı karşılıklı iki golle sona ererken ikinci yarıda da sahada Fenerbahçe üstünlüğü vardı. 61'de sağ kanattan Wiel'in ortasında bomboş durumda bulunan Emenike topun gelişine dönerek vurdu ve attığı güzel golle Fenerbahçe'yi bir kez daha öne geçirdi: 2-1.

MONACO'NUN GOLÜ DE İPTAL
69'da sol çaprazdan kullanılan serbest vuruşta Monaco ikinci golü buldu ancak hakem Jemerson için kalkan ofsayt bayrağı nedeniyle golü geçersiz saydı.

FENERBAHÇE, 3. GOLDEN OLDU
81. dakikada Salih Uçan'ın güzel topuk pasında ceza sahasında giren Ozan Tufan'ın vuruşunu kaleci Badiashile ayaklarıyla kornere çeldi.

İlerleyen dakikalarda başka gol olmadı ve Fenerbahçe, 3 Ağustos'ta deplasmanda oynayacağı rövanş maçı öncesi avantajı cebine koydu.

FENERBAHÇE: 2 - MONACO: 1

STAT: Ülker
HAKEMLER: Jesus Gil Manzano, Angel Nevado Rodriguez, Jose Miranda (İspanya)

FENERBAHÇE: Ertuğrul Taşkıran, Neustadter, Skrtel, Kjaer, Van der Wiel (Dk. 90+2 Stoch), Salih Uçan (Dk. 82 Şener Özbayraklı), De Souza, Ozan Tufan, Hasan Ali Kaldırım, Fernandao, Emenike (Dk. 71 Chahechouhe)
MONACO: De Sanctis (Dk. 13 Badiashile), Sidibe, Jemerson, Raggi, Mendy, Dirar (Dk. 75 Bernardo Silva), Fabinho, Bakayoko, Lemar, Falcao, Germain (Dk. 86 Cavaleiro)

GOLLER: Dk. 39 ve 61 Emenike (Fenerbahçe), Dk. 42 Falcao (Monaco)
SARI KARTLAR: Dk. 17 De Souza, Dk. 53 Fernandao (Fenerbahçe), Dk. 66 Falcao (Monaco)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
1. dakikada Fenerbahçe, Salih Uçan ile gole çok yaklaştı. Rakip ceza alanının önünde topla buluşan Salih'in çıkardığı sert şutta, kaleci De Sanctis'i geçen top yan direğe çarparak auta çıktı.
8. dakikada sarı-lacivertli ekip yine rakip kalede etkili oldu. Monaco yarı alanının solunda kazanılan serbest vuruşu Salih Uçan kullandı. Bu oyuncunun ceza sahasına ortaladığı topa altıpas önünde yükselen Neustadler kafayla vurdu ancak kaleci De Sanctis soluna gelen meşin yuvarlağı uçarak çıkardı.
19. dakikada Emenike, net bir gol pozisyonunu değerlendiremedi. Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında sol kanatta topla buluşan Hasan Ali Kaldırım, bekletmeden ortasını yaptı. Monaco savunması az adamla yakalanırken altıpas üzerinde uygun durumda yükselen Emenike etkisiz bir kafa vuruşu yapınca, sakatlanan De Sanctis'in yerine oyuna giren kaleci Badiashile topu kontrol etti.
21. dakikada Lemar'ın ceza sahası dışından vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
27. dakikada Ozan Tufan'ın ara pasıyla ceza alanı yayı içinde topla buluşan Fernandao, uygun şut açısı bulamayınca yanındaki Emenike'yi gördü. Nijeryalı oyuncunun bekletmeden attığı şutta, kaleci Badiashile soluna gelen topu güçlükle çeldi.
39. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Van der Wiel'in savunma arkasına gönderdiği topa hareketlenen Emenike, Jemerson'un büyük hatasından yararlanarak ceza alanı içinde topu kaparak kaleci Badiashile ile karşı karşıya kaldı. Genç kaleciyi çalımlayan Nijeryalı golcü, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 1-0
42. dakikada Monaco beraberlik golünü buldu. Savunma arkasına atılan topa çıkan kaleci Ertuğrul Taşkıran, Falcao'dan önce müdahale etse de meşin yuvarlağı sektirdi. Fenerbahçeli Skrtel'den seken top altıpas önündeki Falcao'nun önünde kaldı. Bu oyuncu, bekletmeden yaptığı vuruşla topu filelerle buluşturdu: 1-1

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
48. dakikada Mendy'nin soldan ortasında ceza alanında yükselen Germain kafa vuruşunu yaptı ancak top uzak direk dibinden az farkla auta gitti.
49. dakikada meşin yuvarlakla sağ kanatta buluşan Dirar, kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın beklemediği anda dar açıya rağmen kaleyi denedi ancak top yakın direkten oyun alanına döndü. Ceza alanı içinde savunmanın uzaklaştıramadığı meşin yuvarlak Fabinho'nun önünde kalırken, bu oyuncunun vuruşunda top üstten auta çıktı.
61. dakikada Fenerbahçe, mücadelede bir kez daha öne geçti. Van der Wiel'in sağdan ortasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Emenike, şık bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Badiashile'nin sağından filelere yollayarak, takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydetti: 2-1
64. dakikada Falcao'nun ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Ertuğrul Taşkıran sağına gelen topu güçlükle uzaklaştırdı.
81. dakikada Salih Uçan'ın şık topuk pasıyla sol çaprazdan ceza alanına giren Ozan Tufan, kaleci Badiashile karşı karşıya kaldı. Ozan'ın dar açıya rağmen sağ ayağının dışıyla yaptığı vuruşta genç kaleci ayaklarıyla topu kornere çeldi.

MAÇTAN NOTLAR
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fransa 1. Ligi ekibi Monaco ile karşılaşan Fenerbahçe, 62 gün sonra resmi maça çıktı. Geride kalan sezonu Spor Toto Süper Lig'de 2. sırada tamamlayarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme turu oynamaya hak kazanan sarı-lacivertliler, Monaco karşısına bu sezonki ilk resmi mücadelesini verdi.

Teknik direktör Vitor Pereira yönetimindeki sarı-lacivertli takım, son resmi karşılaşmasını 26 Mayıs'ta Antalya'da, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray'la oynamış ve sahadan 1-0 mağlup ayrılmıştı.

FENERBAHÇE'YE YENİ SİSTEM
Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, takımını yeni oyun sistemi olan 3-5-2'yle sahaya sürdü. Sezon öncesi hazırlık maçlarında denediği sistemi resmi maça da taşıyan Pereira, kalede Ertuğrul Taşkıran'a şans verdi. Savunma üçlüsünün sağında Roman Neustadter, ortasında Martin Skrtel, solunda ise Simon Kjaer oynadı.

Sarı-lacivertlilerde orta sahanın sağında Gregory van der Wiel, solunda ise Hasan Ali Kaldırım şans buldu. Orta sahanın ortasında ise Josef de Souza, Ozan Tufan ve Salih Uçan forma giydi. Fenerbahçe'nin ileri ucunda ise Jose Fernandao ve Emmanuel Emenike yer aldı.

VITOR PEREIRA CEZALI
Sarı-lacivertlilerin Portekizli teknik direktörü Pereira, cezası nedeniyle Monaco karşısında takımın başında sahaya çıkamadı. Pereira, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Portekiz'in Braga takımıyla deplasmanda oynanan rövanş maçının ilk yarısında hakeme itirazı nedeniyle tribüne gönderilmişti. UEFA Disiplin Kurulu tarafından bir maç ceza alan Pereira, bu nedenle Monaco karşısında yedek kulübesinde yer alamadı. Müsabakayı Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde izleyen Pereira'nın yerine takımın başında yardımcı antrenör Filipe Almeida çıktı.

YENİ TRANSFERLER "SİFTAH" YAPTI
Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Van der Wiel, Skrtel ve Neustadter, ilk kez resmi bir maçta sarı-lacivertli formayı giydi. Paris Saint-Germain'den gelen Hollandalı Van der Wiel, Liverpool'dan transfer edilen Slovak Skrtel ile Schalke 04'ten kadroya dahil edilen Rus oyuncu Neustadter, Monaco karşısında ilk 11'de sahaya çıktı. Sarı-lacivertlilerin diğer yeni oyuncularından İsmail Köybaşı sakatlığından dolayı kadroda yer almazken, Aatıf Chahechouhe ise yedek kulübesinde şans bekledi.

SALİH UÇAN 810, EMENIKE 433 GÜN SONRA
Fenerbahçe'nin kiradan dönen futbolcuları Salih Uçan 810, Emenike ise 433 gün sonra resmi bir maçta sarı-lacivertli formayı giydi. Son iki sezonu İtalya'nın Roma takımın kiralık geçiren Salih, en son 9 Mayıs 2014'te Süper Lig'de Kardemir Karabükspor maçında Fenerbahçe formasıyla sahaya çıkmıştı. Geçen sezonu Birleşik Arap Emirlikleri ekibi El Ein ve İngiltere'den West Ham United'da kiralık geçiren Nijeryalı forvet ise, sarı-lacivertli formayı en son 21 Mayıs 2015'te Türkiye Kupası'nda Bursaspor karşısında terletmişti.

ERTUĞRUL İLK KEZ AVRUPA'DA
Fenerbahçe'nin 26 yaşındaki kalecisi Ertuğrul Taşkıran, kariyerindeki ilk Avrupa kupası maçını oynadı. Sarı-lacivertli takımın birinci kalecisi Volkan Demirel'in sakat olması ve ikinci kaleci Fabiano'nun da Panathinaikos ile yapılan maçta yüzüne aldığı darbe sonucunda sakatlanması nedeniyle Pereira, kaleyi Ertuğrul'a emanet etti. Ertuğrul, geçen sezon sadece 3 Türkiye Kupası maçında Fenerbahçe kalesini korumuştu.

KAPTAN SIMON KJAER
Fenerbahçe'de sahaya kaptan olarak Danimarkalı futbolcu Simon Kjaer çıktı. Takımın kaptanları Volkan Demirel ve Mehmet Topal'ın kadroda yer almaması nedeniyle kaptanlık pazubandını Kjaer taktı. Takımın 3. kaptanı olan Kjaer, geçen sezon başı geldiği sarı-lacivertlilerde ilk kez bu görevi üstlendi.

FENERBAHÇE'DE 6 EKSİK
Fenerbahçe'de, Monaco karşılaşması öncesi sakatlıkları ve cezaları nedeniyle 6 futbolcu forma giyemedi. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan kaleci Volkan Demirel, yeni transfer İsmail Köybaşı ile son hazırlık maçında darbeye bağlı sakatlık geçiren Robin van Persie, Monaco karşısında kadroda yer almadı.

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Braga maçında çift sarıdan kırmızı kart gördükten sonra hakem Ivan Bebek'e fiziki temasta bulunduğu için 31 Aralık 2016'ya kadar ceza alan, daha sonra cezasının bitiş tarihi 30 Eylül 2016'ya çekilen Volkan Şen de sarı-lacivertlilerin bir diğer eksiği oldu. Volkan Şen'in ayrıca sakatlığı da bulunuyor. Sarı-lacivertlilerde Braga maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle 3 maç ceza alan Alper Potuk, cezasının ilkini Monaco karşısında oynamayarak çekti. Braga karşısında çift sarı karttan oyundan atılan Mehmet Topal karşılaşmada forma giyemedi.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI
Fenerbahçe taraftarı maça ilgi göstermedi. Ülker Stadı'nda oynanan maçta tribünlerin çok büyük kısmı boş kaldı. Zorlu maçta tribünlerde yaklaşık 10 bin sarı-lacivertli taraftar yer aldı. Monaco taraftarı tribünde yer almadı.

DE SANCTIS 2.817 GÜN SONRA KADIKÖY'DE
Türkiye'de daha önce Galatasaray'da forma giyen Monaco'nun İtalyan kalecisi Morgan De Sanctis, 2 bin 817 gün sonra Kadıköy'de maça çıktı. Galatasaray'da forma giydiği 2008-2009 sezonunda Fenerbahçe'ye karşı 2 maç oynayan İtalyan kaleci, Kadıköy'de en son 9 Kasım 2008'de sahada yer almıştı. Galatasaray, De Sanctis'in yaklaşık 8 yıl önce Kadıköy'de forma giydiği maçı 4-1 kaybetmişti. İtalyan kaleci, Türkiye'deki en son maçını ise 2 bin 629 gün önce 17 Mayıs 2009'da Galatasaray formasıyla Gençlerbirliği karşısında vermişti. Monaco'nun yeni transferi, 7 yıl sonra Türkiye'de bir maça çıkmış oldu. Bu arada 39 yaşındaki kaleci, maçın hemen başında sakatlandı ve 12. dakikada yerini 18. yaşındaki Badiashile'ye bıraktı.

FETÖ'NÜN DARBE GİRİŞİMİNE TEPKİ
Karşılaşmayı izleyen Fenerbahçeli taraftarlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi. Taraftarlar tribünde, üzerinde "Game Over Feto (Oyun bitti Feto)" yazılı pankart açtı.

MONACO PRENSLİĞİ'NDEN OLUMSUZ YANIT
Fenerbahçe Kulübü'nün, Fransa'da 3 Ağustos'ta oynanacak rövanş maçına sarı-lacivertli taraftarların alınması için Monaco Prensliği'ne yaptığı başvuruya olumsuz yanıt verildi. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, konuyla ilgili Monaco Prensliği İçişleri Bakanlığı Danışmanı'nın imzasıyla Monaco Genel Direktörlüğü'ne yazı gönderildiği belirtildi. Yazıda, sarı-lacivertli taraftarların Monaco Prensliği topraklarında bulunmalarının hükümet kararıyla yasaklandığı hatırlatıldı. Monaco Prensliği, daha önce de sarı-lacivertli taraftarların 3 Ağustos'ta oynanacak maç için Monaco'ya alınmayacağını duyurmuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)