BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed'den bu yıl 3 faiz artırımı bekleniyor----

Fed'den bu yıl 3 faiz artırımı bekleniyor

Fed'den bu yıl 3 faiz artırımı bekleniyor
23 Mayıs 2016 - 17:46 www.finansgundem.com

San Francisco Fed Başkanı Williams, 2016 yılında 2-3, 2017 yılında 3-4 faiz artırımı beklediğini belirtti

San Francisco Fed Başkanı John Williams, ABD ekonomisi ve para politikasına ilişkin Pazartesi günkü konuşmasında ABD ekonomisinin 2016 yılında yaklaşık yüzde 2 büyümesini beklediğini belirtti.

San Fracisco Fed Başkanı, New York'taki konuşmasında ABD ekonomisinin yurt dışı olumsuzluklardan etkilendiğini belirtti.

Williams, 2016 yılında 2-3, 2017 yılında 3-4 faiz artırımı beklediğini belirtti ve faiz artırımlarının zamanlamasının ekonomik verilere bağlı olduğunu bildirdi.

ABD ekonomisinin tam istihdam düzeyinde olduğunu belirten Williams, enflasyonun gelecek bir ya da iki yıl içinde yüzde 2'lik hedefi yakalayacağını vurguladı.

Williams Fed'in genişlemeci para politikasını yavaşça ve kademeli olarak geri aldığının altını çizdi.

ABD ekonomisinin kafa karıştırıcı kısmının ücretleri olduğunu söyleyen Fed yetkilisi, ücretlerin arttığına ilişkin cesaretlendirici işaretler gördüğünü aktardı.

Düşük enfasyon beklentilerinin oldukça endişe verici olduğunu ifade eden Williams, finansal kargaşaya aşırı tepki vermemenin önemli olduğunu belirtti.

Williams, Fed bilançosunun zamanla organik bir biçimde daralacağını söyledi. Çok düşük Faiz oranlarının çok uzun süre devam etmesinin tahvil faizi arayışına neden olabileceğini belirten Williams, şimdilik finansal istikrara ilişkin bir risk görmüyor.

Fed Haziran ayı toplantısnda faiz kararının verilere bağlı olduğunu ifade eden Fed yetkilisi, geçtiğimiz aylardaki verilerin kendi görünümüyle utarlı olduğunu belirtti.

Gerekli olması durumunda parasal genişlemenin tekrar kullanılabileceğini söyleyen Williams'a göre eksi faizler, Fed'in politika araçları listesinin altında yer alıyor. San Francisco Fed Başkanı, öte yandan sözlü yönlendirmenin de önemli bir araç olduğunun da altını çizdi.

New York'taki konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Williams, gelecek FOMC toplantılarının faiz artırımı için “canlı” olduğunu belirtti ve Fed'in Brexit gibi bir çok belirsizlikle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Williams, arka arkaya faiz artırımlarının mümkün olduğunu, fakat fazla ihtimal bulunmadığını belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)