BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMerakla beklenen Fed tutanakları yayınlandı----

Merakla beklenen Fed tutanakları yayınlandı

Merakla beklenen Fed tutanakları yayınlandı
22 Kasım 2017 - 21:56 www.finansgundem.com

Fed'in 1 Kasım tarihinde sona eren toplantısının ayrıntıları açıklandı. Buna göre Fed yetkililerinin çoğıu yakın gelecekte faiz artışı bekliyor

Fed'in 1 Kasım tarihinde sona eren toplantısının ayrıntıları açıklandı. Buna göre Fed yetkililerinin çoğu yakın gelecekte faiz artışı bekliyor 

Fed yetkilileri son toplantılarındea kısa vadeli faiz oranlarının "çok yakın bir zamanda artırılabileceğini" dile getirdi. Ekonominin güçlü seyrini devam ettirdiği ve enflasyonun yükselebileceği belirtildi.

31 Ekim - 1 Kasım tarihlerinde yapılan toplantının bugün açıklanan ayrıntıları enflasyonun hedef seviye olan yüzde 2'nin altında kalmaya beklenenden daha uzun süre devam edebileceği kaygılarının olduğunu gösterdi. 

Katılımcıların çoğunluğu istihdam piyasalarıdaki sıkılaşma nedeniyle enflasyonun geç de olsa yükselişe geçeceğini düşünüyor. Enflasyonun son dönemde yaşadığı düşük seyrin geçici olduğuna inananların sayısı ağır basıyor.

3 hafta önce yapılan toplantıda şu ifadelerin yer aldığı belirtiliyor;" Katılmcıların pek çoğu devam eden düşük enflasyon oranlarının yalnızca geçici faktörleri değil fakat aynı zamanda enflasyonun düşük seyrini sürdürmesine neden olacak unsurlardan kaynaklanmış olabileceği düşünülüyor. Bu unsurlar arasında istihdam piyasası ile eflasyon arasındaki ilişkinin zayıflamış olması da yer alıyor."

Fed'in tercih ettiği enflasyon gösteresi Elül ayında yıllık bazda yüzde 1.6 oranında artış gösterdi ki bu hedef seviye olan yüzde 2'nin altında Öte yandan gıda ve enerji fiyatları hariç TÜFE (çekirdek TÜFE) ise Eylül ayında yüzde 1.3 artış gösrdi.

Yılın büyük bölümünde Yellen ve diğer Fed yetkilileri enflasyondaki düşük seviyelerin, kablosuz telefon fiyatlarındaki düşüş, sağlık bakım fiyatlarındaki artışın durması gibi geçici nedenlerden kaynaklandığını savundu. Ancak son toplantıda bazı üyeler bunu sorgulamay başladı.

Fed yetkilileri mali sistemin genelinde kırılganlığın ılımlı düzeyde olduğunu öngördü. Büyüme, işsizliklve enflasyona yönelik risklerin dengede olduğu ifade edildi.

2018 yılı çekirdek TÜFE beklentisinin hafifçe aşağı çekilebilceğini öngören üyeler, enflasyonun 2019 yılında yüzde 2 seviyesine ulaşacağı yönündeki beklentilerini korudu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)