BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed kenara çekilmeli!----

Fed kenara çekilmeli!

Fed kenara çekilmeli!
10 Ocak 2017 - 09:05 www.finansgundem.com

Ekonomik krizden toparlanmanın çoğunlukla gerçekleştiğini belirten Lockhart, Fed'in kenara çekilmesi gerektiğini düşünüyor

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, ekonomik krizden toparlanmanın geniş ölçüde gerçekleştiğini ve yetkililerin artık daha uzun vadeli meseleler olan üretiminin nasıl artırılacağı gibi konulara konsantre olması gerektiğini belirtti.

Ekonominin bir "geçiş" sürecine girdiğini hissettiğini söyleyen Lockhart, ekonominin krizden çoğunlukla toparlandığını ve yatırım, üretimin artırılması ve nüfustaki yaşlanmanın etkisinin azaltılmasına dair yeni politikalara ihtiyacı olduğunu düşündüğünü belirtti.

Şubat ayında emekli olacak olan Lockhart, bunun öncesinde yaptığı son konuşmalardan birinde dün, merkez bankasının yıllar boyunca ana oyuncu olmasının ardından bu tür konularının nasıl yapılacağının görevi devralacak olan Donald Trump hükümetine düştüğünü söyledi.

Lockhart, "Ekonomimiz gelecek için nasıl pozisyonlanmış? Önemli olan soru bu. Ekonomi bugün ılımlı bir büyüme ve istikrarlı bir şekilde iyileşen şartlara göre konumlanmış. Ekonominin kalıcı bir şekilde yüksek büyümeye dair pozisyonlandığı konusunda netlik daha az" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)