BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed, faiz kararını bu hafta açıklayacak----

Fed, faiz kararını bu hafta açıklayacak

Fed, faiz kararını bu hafta açıklayacak
11 Aralık 2017 - 14:41 www.finansgundem.com

Federal Reserve'in bu hafta yapacağı toplantıda faiz oranlarını artırması bekleniyor. Ancak bu tek beklenti değil.

BORSAGUNDEM.COM

Açıklanacak olan ekonomik verilerin, tatil dönemi satışlarının nasıl arttığını ve ancak buna karşın enflasyonun sınırlı düzeyde kalmaya devam ettiğini göstermesi bekleniyor.

Tatil dönemi satışlarına ilişkin beklenti, belki de büyük resesyondan bu yana en olumlu düzeyde bulunuyor. Satışlar kara cuma hafta sonu ile sezona güçlü bri başlangıç yaptı. İnternet üzerinden yapılan alış verişlerdeki artış kargo teslimatlarında ciddi gecikmeler yaşanmasına neden oldu ve olmaya da devam edecek gibi görünüyor.

Sonuç olarak pek çok ekonomist Kasım ayında perakende satışların ciddi ölçüde arttığın gösteriyr. Redbook tarafından izlenen satışlar son bir yıldır açık olan mağazaları satışların geçen hafta bir önceki aya göre yüzde 5 oranında artış gösterdiğine işaret ediyor. Bu oran aynı zamanda son 20 yılın en yüksek artışını ifade ediyor.

Tüketici harcamalarındaki artışa karşın fiyat baskıları Fed'in enflasyonu destklemeye yönelik çablarına karşın yıllardır sınırılı düzeyde kalıyor.

Tüketici fiyatları endeksinin Kasım ayında özellikle benzin fiyatlarının yaşadığı artışın etkisiyle yükselişe geçmesi bekleniyor. Yıllık TÜFE oranları yüzde 2'ni üzerine tırmanabilir. Ancak sorun bu seviyelerde kalıp kalmayacağı olarak görülüyor. Uzun süredir yüzde 2'nin altında kalan enflasyonun bu alışkanlığının değişeceğine yönelik bir kanıt da bulunmuyor.

Eflasyonun bu düşük görünümü nedeniyle Aralık ayındaki faiz artırımının ardından Fed'in faiz oranlarını artırmaya bir süre ara vermesi beklenebilir.

Fed'in kararı Çarşaba günü açıklanacak ve Fed başkanı Yellen başkan olarak bu kararın ardından son karar sonrası konuşmasını yapacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)