BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed cephanesini gelecek yıla mı saklıyor----

Fed cephanesini gelecek yıla mı saklıyor

Fed cephanesini gelecek yıla mı saklıyor
28 Temmuz 2017 - 06:52 www.finansgundem.com

Enflasyonun yavaşlaması nedeniyle faizlere aralık ayına kadar dokunması beklenmeyen Fed’in 2018’de ise en az 3 kez faiz artırabileceği konuşuluyor

ABD Merkez Bankası (Fed), önceki günkü toplantısında enflasyonun yavaşladığına vurgu yaparak faizlerde mevcut seviyeyi korudu. Fed’in enflasyonun yükseleceğine daha az güven duyduğuna dair verdiği sinyaller faiz oranlarının beklenilenden daha uzun süre düşük kalacağı beklentisi yaratırken, analistler Fed’in cephanesini 2018 yılına sakladığı görüşünde. Fed’in bu yıl aralık ayına kadar faiz artırması beklenmezken, 2018’de en az 3 Faiz artışı yapacağı beklentisi güçlü.

Varlık yönetim şirketi BlackRock’ın sabit getirililer için baş yatırım yetkilisi Rick Rieder, Fed’in 2018’de 3 faiz artırımı hedeflediğine inandıklarını söyledi. Rieder, bu yıl için ise Fed’den Aralık ayındaki FOMC toplantısına kadar bir faiz artırımı beklemediklerini ifade etti. Konuşmasında ECB ve BOJ politikalarına yönelik beklentilerine de yer veren Rieder, ECB’nin mevduat faizini mevcut düşük seviyede çok uzun bir süre devam ettirmesinin muhtemel olduğunu, Banka’nın parasal genişleme programını ise Ocak ayından itibaren azaltmaya başlayabileceğini söyledi. Reider, BOJ’un da enflasyon ekonomide kararlı, kesin şekilde görünür hale gelene kadar genişlemeci politikayı devam ettirmesinin muhtemel olduğunu ifade etti.

Amherst Pierpont Securities baş ekonomisti Stephen Stanley de benzer bir görüş paylaşıyor. Stanley, Bloomberg’de katıldığı bir TV programında Fed’in gelecek yıl 3 ya da 4 faiz artışına gidebileceğini savundu. Amerikan Bankacılar Birliği ülke ekonomisinin 2018’de güçlü bir görünüm sergilemesini beklediğini ve büyümede destek bulan Fed’in faizleri 3 kez artırabileceğini bildirdi.

Daha önce Reuters tarafından Wall Street’teki piyasa oyuncuları arasında yapılan bir anket de, 2018’de borsacıların en az üç faiz artışı beklediğini ortaya koymuştu. Ankete göre 2018 sonunda ABD’de gösterge faiz yüzde 2.0 ile yüzde 2.25 aralığına yükselecek.

Tahvil portföyünde daralma eylülde başlayabilir

Risk iştahı, Fed’in faiz oranlarını değiştirmemesi ve enflasyon konusundaki ifadelerini değiştirmesinin ardından arttı. Fed para politikası kararını açıkladığı metinde manşet ve çekirdek enflasyonun gerilediğine dikkat çekerken, bu gerilemeyi nitelemek için kullandığı “yakın dönemde” ifadesini çıkararak enflasyondaki yavaşlamasının geçici olmayabileceğinin ipucunu verdi. Metindeki bu değişiklik piyasalarda harekete yol açtı. Fed ayrıca, trilyonlarca dolar büyüklükteki tahvil portföyünü “nispeten yakında” azaltacağını belirterek, bilanço daraltma sürecinin Eylül başında başlayacağı beklentisini güçlendirdi. (Dünya)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)