BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFED beklentisi doları yükseltiyor----

FED beklentisi doları yükseltiyor

FED beklentisi doları yükseltiyor
02 Mart 2017 - 14:03 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası'nın mart ayında faiz artıracağına yönelik güçlenen beklenti, kur cephesinde etkisini sürdürüyor.

Dolardaki küresel değer kazancı sonrası yönünü yukarı çeviren dolar/TL'de hareketlilik devam ediyor. 3.65'li seviyelerde güne başlayan kur, daha sonrasında yükselerek 3,70 seviyesini gördü. 

ABD Merkez Bankası yetkililerinin hafta başındaki açıklamaları sonrası mart ayında faiz artışı olasılıklarının yükselmesi doların tüm gelişmekte olan ülke para birimleri karşısındaki değer kazancında ana belirleyici oluyor.

Diğer taraftan ise TL'deki değer kaybında dün jeopolitik endişelerin de bir miktar yer aldığına dikkat çeken bankacılar önümüzdeki dönemde özellikle Suriye'de yaşanan çatışmaların yakından izleneceğini belirttiler.

DNG Danışmanlık'tan Fatih Keresteci, "Suriye'nin kuzeyine ilişkin artan jeopolitik riskler TL'nin olumsuz ayrılmasına neden oldu. Jeopolitik riskler azalırsa TL'de anlamlı bir değerleme olabilir. Aksi taktirde negatif ayrışmaya devam edebilir" dedi.

Dün akşam saatlerinde 3.66 civarında işlem gören dolar/TL bu sabah 3.6580 seviyesinde işlem gördü. Sonrasında yükselişe geçen ve 3.70'e çıkan kur saat 14.06 itibariyla 3,6920 seviyesinde yer aldı.

TL'nin bugün dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 1'i geçti.Benzer para birimlerinde ise kayıplar genel olarak yüzde 0.2 civarında seyrediyor.

Bir bankanın döviz masası müdürü, "Kur 3.75 üzerinde doğru sert bir hareket olmaz ise bu hareket yeniden terse dönebilir" dedi.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)