BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed başkanlığında 3 isim öne çıkıyor----

Fed başkanlığında 3 isim öne çıkıyor

Fed başkanlığında 3 isim öne çıkıyor
09 Ekim 2017 - 08:49 www.finansgundem.com

Piyasaların dört yıldır ağzına baktığı ‘ak saçlı’ güvercin Fed Başkanı Yellen, şubatta ilk dönemini bitiriyor. Kasım başında belli olacak yeni başkan için üç kriter öne çıkıyor

Mevcut başkan Janet Yellen'in görev süresinin sonuna yaklaşıldıkça ABD Merkez Bankası Fed ile ilgili spekülasyonların sayısı da artıyor.

Her gün yeni bir adayın dillendirildiği Fed'de Yellen'in görev süresi şubat ayında doluyor ancak yeni başkanın ay sonuna kadar isminin açıklanacağı belirtiliyor. Yani dünya ekonomisini yönlendiren merkez bankasının başına geçecek isim en geç kasım ayı başında belli olacak.

Ancak kesin olan bir şey var o da ABD'nin öngörülemez yeni Başkanı Donald Trump'ın istediği kriterler. Sabah''tan Barış Ergin'in haberine göre, Beyaz Saray'a yakın uzmanlar Fed başkanlığı için üç kriterin ön plana çıktığını söylüyor. 2008 krizinden sonra getirilen mali piyasalardaki sıkı düzenlemeleri hafifletmek, para politikası ve ödeme sistemlerinde tecrübe.

ÜÇ ADAY ÖNDE GİDİYOR

Bu üç kriteri yerine getirebilecek sekiz aday şu anda Başkan Trump'ın radarında. Sekiz aday arasında mevcut başkan Yellen da var.

Geçmiş örneklere bakıldığında Fed başkanlarının dört yıllık görev sürelerinin en az bir kere uzatıldığı görülüyor. Eski başkanlardan Volcker sekiz yıl, Greenspan 19 yıl, Bernanke sekiz yıl bu görevi yürüttü. Yellen, Kevin Marsh ve Jerome Powell şu anda öne çıkan adaylar ve seçilme ihtimalleri yüzde 30-40 bandında gidiyor. Bu isimlerin dışında kalan adaylara çok olası bakılmıyor. Ancak Trump'ın Beyaz Saray'daki kendi işe aldığı bürokratları bile değiştirme hızına bakılınca kimsenin aklına gelmeyen olasılıklar bile masada.

Fed başkanlığının bu kadar konuşulmasının ardında ise yılın geri kalanında bir faiz artırımı daha yapabileceği ve bilanço küçültmeye başlayacak olmasının etkisi büyük.


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)