BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinFaturayı yarıya indiren kuru temizleme Networkdry----

Faturayı yarıya indiren kuru temizleme Networkdry

Faturayı yarıya indiren kuru temizleme Networkdry
20 Kasım 2017 - 10:40 www.finansgundem.com

Düne kadar bu işler ‘yaya’ oluyordu, şimdi artık bilgisayardan... Online kuru temizlemenin öncüsü Networkdry 19 ilde hizmet veriyor, NClub ile faturaları yarıya indiriyor.

Kuru temizleme sektöründe başta internet olmak üzere teknolojinin yarattığı olanaklarla hem tüketicilerin daha hızlı ve kaliteli hizmet alabileceği, hem de sektördeki küçük işletmelerin çok daha verimli, planlı ve kârlı çalışabilmesi hedefiyle 2016 yılında etkin faaliyete geçen Networkdry, kısa sürede pazarda öncü konuma yükselmeyi başardı.

Yenilikçi iş modelinin yanı sıra Yemeksepeti’nin kurucusu ve CEO’su Nevzat Aydın, Gittigidiyor’un kurucuları Burak Divanlıoğlu ile Serkan Borançılı ve Aydonat Atasever, Markafoni’nin yaratıcısı Sina Afra ve Multinet’in Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Başev’den aldığı yatırımlarla da dikkat çeken Networkdry, 34 kişilik ekibi ve 19 şehirdeki 100’den fazla kuru temizleme ve halı yıkama bayisiyle hizmet veriyor.

Geçtiğimiz yılın sonunda hayata soktukları NClub ile büyük bir ilgi yakalayan ve bir yıl içinde 20 bini aşkın üyeye ulaşan şirketin kurucu ortakları Gökhan Aydan ve Gürol Başev 2018 yılı sonunda bu rakamı 60 bine yükseltmeyi hedefliyor.

HEDEF 60 BİN ÜYE

-Online kuru temizleme Networkdry ne zamandır hizmette?  Şu an itibarıyla ciroda ve müşteri sayısında beklentiler tuttu mu? 

-Networkdry aslında 2014 yılından beri hizmet veriyor. 2016 yılında ise e-ticaret dünyasının ustalarından oluşan melek yatırımcıların dikkatini çekti ve yatırım aldı. O günden itibaren de üstüne koyarak yoluna devam ediyor.
2017 yılında NClub üyelik sistemini faaliyete geçirdik. Kısaca açıklamak gerekirse NClub Networkdry’ın tüm hizmetlerinden belli bir ücret karşılığında %50 indirim sağlayan bir üyelik sistemidir. NClub faaliyete geçirdikten sonra büyük ilgi gördü, şu anda NClub ayrıcalıklarından faydalanan üye sayımız 5 bini geçti. 2017 Kasım itibariyle ciro ve müşteri sayısında beklentilerimizin üstündeyiz.
Yaklaşık 20 bin üyemiz var. Amacımız 2018 yılı sonunda bunu 60 bin civarında bir yerde tamamlamak.

-NClub üyelerine sağlanan ayrıcalıklar neler?

-Daha önce bahsettiğimiz gibi NClub gerçekten müşterilerimizin tam da beklediği bir ürün oldu. Makul bir üyelik bedeli ile (şu anda 119.90 TL) 1 yıl boyunca Networdry’ın sunmuş olduğu tüm hizmetlerden (kuru temizleme, halı yıkama, tekstil temizliği ütüleme), %50 indirim sağlıyoruz. Müşterilerimiz zaten çok kısa zamanda bu üyelik bedelinden çok daha fazlasını indirim olarak almış oluyor.
Networkdry’dan sipariş vermek gerçekten çok kolay. Dilerseniz internet sitemizden, dilerseniz kullanıcı dostu mobil uygulamamızdan, dilerseniz de çağrı merkezimizden kolaylıkla 60 saniyede siparişinizi oluşturabilirsiniz.

DİLEDİĞİN GİBİ ÖDEME YAPMA İMKANI

-Siparişler en çok kadınlardan mı, erkeklerden mi? Ürün siparişleri en çoktan aza nasıl sıralanıyor?

-Siparişlerimizi veren müşterilerimizi %55 erkek, %45 kadın olarak yüzdeleyebiliriz. Ürün siparişlerinde de en çok takım elbise, ceket, gömlek, pantolon, bluz gibi ürünler sıralanabilir. Ayrıca sadece ütü için gömlek ve pantolon siparişleri de kullanan ciddi bir müşteri kitlemiz bulunuyor.  Sitemizde 700 çeşit ve üzeri ürün bulunuyor. Müşterilerimiz için oluşturduğumuz sık kullanılanlar bölümünde çok sipariş verilen ürünleri müşterilerimiz kolaylıkla bulabiliyorlar.

-Fiyatlarda mahallelerdeki kuru temizlemecilerle nasıl bir rekabet içindesiniz? Sizin ücret politikanız nedir?

-Fiyatlarımız şu anda piyasada bu işi gerçekten layığıyla yapan kuru temizleme mağazalarının bir tık altında diyebiliriz. NClub müşterilerimiz için ise tabii ki fiyatlar gerçekten inanılmaz derecede uygun. Bu kalite de, bu hız da, %100 müşteri memnuniyeti prensibi ile çalışan, istediği her platformdan istediği siparişi hem de bu fiyatlara sunan başka bir firma yok şu anda.

-Müşteri ödemeyi nasıl yapıyor? Ürün siparişinde mi, ürününü geri alırken mi? Ödeme şekli nedir?

-Ödeme tarafında da müşterilerimiz dilediği gibi ödemelerini yapabiliyorlar. İster siparişte, ister ürünü teslim alırken ödemelerini yapabiliyorlar. Dilerlerse sipariş anında kredi kartı ile ya da ürünü teslim alırken de nakit olarak ödemelerini yapabiliyorlar.

-Neden Türkiye’nin 19 ili seçildi?  Bu il seçiminde hangi kriterler uygulandı? Bundan sonra yeni iller eklenme ihtimali var mı?

-Seçimlerimizi yaparken ince eleyip sık dokuyoruz. Türkiye’nin belli başlı büyük şehirleri dışında, seçimlerimizi yapmadan önce sahadaki arkadaşlarımız seçmeyi düşündüğümüz şehirde kapsamlı araştırmalar yapıyorlar. Hiç tahmin etmediğimiz illerde kuru temizleme kullanımlarının çok olduğunu görüyoruz. Burada tabi gelir durumu, çalışan kesimin çokluğu hatta şehrin hava durumu bile kriterlerimiz arasında yer alıyor.

ÜRÜN TESLİM ALMA SAATLERİ

-Ürün siparişi için zaman sınırı var mı? Yoksa müşteri günün herhangi bir saatinde sisteme giriş yapabiliyor mu?

-Sipariş vermek için sisteme girişlerde zaman sınırımız yok. Teslim alma ve teslim etme saatlerini de 10:00-14:00, 14.00-18:00 18:00-21:00 olmak üzere müşterilerimizin ihtiyaçlarından yola çıkarak üç kısma böldük.

-Bugüne kadar 5 saat içinde teslim almada ya da 24 saatte teslim etmede herhangi bir aksama yaşandı mı? Bu ihtimali ortadan kaldırmak için nasıl bir yol izliyorsunuz?

-Networkdry şu anda yapmış olduğumuz müşteri memnuniyet aramalarında %94,5 memnuniyet oranını yakalayan bir firma. Tabii ki yapmış olduğumuz iş sonuçta alım ve teslim işi. Birtakım ufak aksaklıklar yaşanıyor, yaşanacak da. Ancak biz hem bayilerimizle hem de müşterilerimizle sürekli irtibat halindeyiz. Çağrı merkezindeki çalışma arkadaşlarımız gerçekten işin uzmanı ve sorun çözmede profesyoneller. O yüzden çözemediğimiz sıkıntımız hemen hemen hiç yok.

Şu anda ekibimiz 34 kişi. 19 ilde 100’den fazla kuru temizleme ve halı yıkama bayimiz bulunmakta. Hepsi ürünleri taşımaya uygun araçlar ile hizmet veriyor.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zeynep 20 Kasım 2017 15:17

    Bende bu firma ile calışıyorum hizmet almadan para falan aldıklatı yok aksine ürününüzü teslim alın kontrol edin ödemenizi lütfen ondan sonra yapım diyorlar ben aldığım hizmetten son derece memnunum denemeden bence yorum yapmayın

  • Reklam kokan haberler20 Kasım 2017 12:11

    Memnuniyet oranı % 25 görünüyor. Etme beyaz yakalı :) Parayı hizmet almadan ödeme :)

  • ali veli20 Kasım 2017 12:06

    Hizmet almadan para ödenen modeller. Sadece Spor Salonlarını gitmediğiniz devre mülkleri düşünün . Hizmet tarafında ise Google a şikayet yazıp kontrol etmeden asla üye olunmamsı gereken bir sitem. Google serach ilk sonuç şikayetlerin % 25 i çözümlenmiş. Oran çok düşük değil mi ? Parayı çok mu kolay kaznaıyorsun beyaz yakalı ? Daha kaç kişi geçecek sıraya arkana Beyaz yakalı ?