BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringFaktoringde atılım!----

Faktoringde atılım!

Faktoringde atılım!
23 Mayıs 2013 - 07:27 www.finansgundem.com

Faktoring yapılan ülke sayısı 73'ten 240'a çıkacak

Faktoring Derneği Yönetim Kurulu Başkanı N. Zafer Ataman, halihazırda 73 ülkeye faktoring yapılabildiğini, bu sayının Eximbank ile yapılan protokol sayesinde 240'a ulaşacağını söyledi. Ataman, Türkiye'nin faktoringin bölge üssü olabilecek güçte olduğunu, Eximbank ile gerçekleşen protokol sayesinde daha çok ülkeye ulaşılacağını belirtti.
Düşen faiz oranları ile daha da cazip hale gelen, işlemlerin basitleştirildiği, faktoring şirketlerinin erişemediği yaklaşık 240 ülkede faktoring hizmeti sunan Türk Eximbank, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Faktoring Derneği ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) işbirliğinde Faktoring Semineri düzenlendi. EİB Koordinatör Başkan Vekili Sabri Ünlütürk, seminerde yaptığı konuşmada, Ege Bölgesi'nden ettiğine işaret etti. 2013 yılının ilk çeyreğinde ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 101 olan Ege Bölgesi'nde ihracatın yükselişe geçtiğini belirten Ünlütürk, "Egeli ihracatçılar olarak Türkiye'nin dünyaya açılan dinamik, yaratıcı ve rekabetçi yüzünü oluşturmaktayız.
Bu bağlamda, 2023 için 500 milyar dolarlık ihracat hedefi için her platformda birlik olarak çalışmalar yapıyoruz. Faktoringi, özellikle ihracat faktoringini yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Faktoring kavramını duymayan girişimci ve ihracatçı kalmasın istiyoruz." dedi.
Geçtiğimiz mart ayında Türkiye İhracatçılar Meclisi, Faktoring Derneği ve Türk Eximbank ile işbirliği protokolü imzaladıklarını hatırlatan Ünlütürk, bu sayede ihracatçıların 238 ülkeye güvenli ve uygun fon maliyeti ile ihracat yapabileceğini kaydetti.
Faktoring Derneği Genel Sekreteri Filiz Ünal da, yaptığı konuşmada, "İhracatçılarımıza yeni pazarlara girişlerinde güvenli satış desteği sağlıyor, tahsilat esnekliği sunuyor, ucuz ve esnek finansman imkanı veriyoruz. Bundan sonra sadece 73 ülke ile sınırlı kalınmayacak bu da ihracatçılarımızın faktoringi daha fazla kullanabilmesine ve daha çok ülkeye güvenle ihracat yapabilmelerine imkan sağlayacak." şeklinde konuştu.Türk Eximbank Sigorta ve Garanti İşlemleri Daire Başkanı Elif Koşok ise prim oranı indirimlerine değinerek kısa vadeli ihracat kredi sigortaları, spesifik ihracat kredi sigortaları, teminat mektuplarının haksız nakde çevrilme sigortaları gibi sigortalar hakkında bilgi verdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)