BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaizle ilgili her an her şey olabilir----

Faizle ilgili her an her şey olabilir

Faizle ilgili her an her şey olabilir
23 Kasım 2017 - 11:45 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Merkez Bankası'nın faizle ilgili harekete geçebileceğini belirtti

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem ekonomiye ilişkin flaş açıklamalarda bulundu. Merkez Bankası'nın elinde ensturmanın çok olduğunu, her an her şey olabileceğini belirtti.

Ertem'in açıklamaları şöyle:

"Soçi görüşmesinin ekonomi için de çok olumlu olduğunun altını çizmek istiyorum. Merkez Bankası bir kur hedeflemesi yapmıyor, bu çok açık. Dolayısıyla MB'nin aldığı önlemler bir kur hedefiyle değil. Merkez Bankası zaten kur etkisi olsun diye başlamıyor, enflasyon doğrultusunda adım atıyor, bunda da başarılı oluyor. Merkez Bankası reel sektörü kur etkisinden korumaya çalışıyor. Kamu kesimi rahat, hatta hazine gereğinden fazla rahat. Türkiye kur riskini azaltan bir yol izliyor, bunu merkez bankası da teşvik ediyor. Kuru çok fazla konuştuğumuzu da düşünüyorum. Merkez Bankası enflasyon bağlamında her türlü önlemi alabilir. Merkez Bankası PPK'ya gerek olmadan her adımı atabilir. Kirli haberlerle spekülatif adımlar atanın da Merkez Bankası elini kırar. Her an herşey olabilir. Merkez Bankası'nın elindeki araç seti kimsede yok. Kimse Merkez Bankası'nın yerine kendini koyarak yorum yapmasın. Merkez Bankası çok esnek para politikası uyguluyor, 14 Aralık'tan önce de MB pozisyon alır, alıyor da zaten. şimdiye kadar attığı adımlar da kur hedefi için değil, enflasyon ve reel sektörü korumak için attığı adımlar. Türkiye piyasa dostu reformları çok hızlı olarak 2018'de devam ettirecek.  bankalarımızın kaynak bulamama gibi bir sorunları yok. Önümüzdeki günlerde kaynak girişlerine bağlı olarak faizlerin de düşeceğini düşünüyorum. Hazine'nin şu anda pozisyonu gereksiz iyi. Hazine'nin 2018 yılında borçlanmayla faizleri yükseltici bir etki yapmayacak. Faizleri düşürme çabası kesinlikle piyasa dışı yöntemlerle olmaz.faiz indirimlerinde kamu bankaları öncülük yapabilir. 2018 ilk çeyrekten itibaren faiz, enflasyon ve işsizlik birlikte düşme trendine girecek. Bankaların piyasa dostu adımlarla faizleri düşürecek alanı var. Özel sektör tarafında yatırımların da kıpırdanmaya başladığını görüyoruz. 2017 yılında yüzde 6 civarı bir büyüme yakalanacak. 2018 yılında da kapsayıcı, sanayi ve ihracat ağırlıklı bir büyüme ile devam edeceğini düşünüyorum. Türkiye NATO'dan çıkacak diye bir şey sözkonusu değil."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)