BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaiz artırımları sürmeli----

Faiz artırımları sürmeli

Faiz artırımları sürmeli
20 Nisan 2018 - 11:32 www.finansgundem.com

Cleveland Fed Başkanı Mester, faiz artırımlarının bu yıl ve gelecek yıl devam etmesi gerektiğini söyledi

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, ekonominin aşırı ısınmadan ve finansal istikrar risklerinden korumak için faiz artırımlarının bu yıl ve gelecek yıl devam etmesi gerektiğini söyledi.

Bu yıl giderek daha şahin bir duruş ortaya koyan Mester, enflasyonda beklenmedik şekilde yükselişler yaşanması veya ticari ve jeopolitik gerilimlerin tırmanması halinde Fed'in kademeli politika sıkılaştırmasını yavaşlatabileceğini veya hızlandırabileceğini vurguladı.

"Eğer ekonomi benim öngördüğüm gibi gelişir ise, bu yıl ve gelecek yıl faizlerin daha da artırılmasının uygun olacağına inanıyorum" diye konuşan Mester, "Ekonomik görünüm dikkate alınarak para politikasındaki genişlemenin kademeli şekilde azaltılmayı devam edilmesi, yukarı veya aşağı yönlü olsun her türlü riskin düzeltilmesinde para politikasını daha iyi bir duruma getirecek" dedi.

Mester konuşmasında ayrıca, yükselen kamu borcu ve açıklarının geleceteki verimliliği ve uzun vadeli büyümeyi azaltacağını da ifade etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)