BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemF-35 teslimatına günler kala şok gelişme----

F-35 teslimatına günler kala şok gelişme

F-35 teslimatına günler kala şok gelişme
17 Haziran 2018 - 09:14 www.finansgundem.com

Türkiye'ye yapılması planlanan F-35 teslimine günler kala, ABD Temsilciler Meclisi’nden 44 Kongre üyesi Savunma Bakanı James Mattis’e bir mektup göndererek teslimatın durdurulmasını talep etti

Türkiye'nin parasını ödediği ve projesine ortak olduğu F-35 savaş uçaklarının teslimatına günler kala yeni bir gelişme yaşandı. Türkiye'nin sipariş verdiği 107 adet F-35'ten ikisini bu yıl teslim alması bekleniyordu. Ancak teslimata ilişkin ABD Savunma Bakanı James Mattis'e gönderilen bir mektup, kafaları karıştırdı.

Cumhuriyetçi ve Demokrat Kongre üyelerinin birlikte hazırladığı mektupta, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri aldığı bir ortamda F-35’lerin teslimatının ABD ve NATO’nun askeri sırlarının Moskova’nın eline geçme riskine neden olacağı ileri sürüldü.

Mektupta, Temsilciler Meclisi’nin 24 Mayıs’ta onayladığı 2019 mali yılına dair yetkilendirme yasasına F-35’lerin teslimatının engellenmesi için eklenen gerekçelere ek olarak İsrail ve Kıbrıs’la ilgili unsurların eklenmesi dikkat çekti. İmza koyanlar arasında Yunan asıllı kongre üyeleri de var. ABD Savunma Bakanı Mattis’e hitaben 15 Haziran’da gönderilen mektupta şu ifadeler yer alıyor:

“Türkiye, dünyanın her yanında ABD’nin çıkarlarını baltalayacak işler yapıyor. Amerikan çıkarlarına karşı tekrarlanan askeri adımlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın insan hakları ve demokrasiyi gerileten merhametsiz yönetimi ve Rusya ile stratejik ortaklık kurma konusundaki açık niyeti Türk-Amerikan ilişkilerini tamamen aşındırdı.

Kaygımız F-35 satışının Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi almaya hazırlandığı bir ortamda gerçekleşiyor olması. ABD ve NATO, Türkiye’yi S-400’lerin F-35 uçaklarıyla entegrasyonunun en sıkı korunan askeri sırlarımızın baş düşmanımıza ifşa edilmesi tehdidine neden olduğu konusunda uyardı.

Türkiye, Amerikan topraklarında dahi güç kullanımında kendini kısıtlayacağı konusunda güvenilmez olduğunu gösterdi. Cumhurbaşkanı, 16 Mayıs 2017’de Washington’daki ziyareti sırasında korumalarını barışçıl protestocuların üzerine saldı. Bu saldırı Temsilciler Meclisi tarafından kınandı ve Kongre’nin Erdoğan’ın korumalarına tabanca satışı engellendi. Bu utanmaz saldırı ve Türkiye’nin devam eden soruşturmada işbirliği yapmayı reddetmesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’yi ve bizim demokratik değerlerimizi küçümsediğini ortaya koyuyor. Bu aynı zamanda Türkiye’nin şiddet içeren bir otoriterliği uygulayan ve ihraç eden bir ülke olduğunu gösteriyor.

ABD’ye yönelik tehditlerine ek olarak Türkiye, ABD’nin müttefiklerini hedef almayı da sıradan bir uygulama haline getirdi. Erdoğan, ‘terörist devlet’ dediği İsrail’i azarladı ve Kudüs’teki büyükelçilik açılışına misilleme olarak ABD ve İsrail’deki büyükelçilerini geri çekti.”

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Serkan18 Haziran 2018 00:15

    Polat halankurtlar vadisiniizlemeye devam et sen izlerken de ver mehteri

  • POLAT ALEMDAR17 Haziran 2018 18:45

    keşke vermesinler.abd ne bize hayır gelmez.ülkemizdeki tüm pisliklerin altında ve tüm şehitlerimizi abd yapmıştır.biz o uçaktan daha iyisi yaparız.

  • BATURAYERSİN17 Haziran 2018 14:04

    ORTAK YAPIM BÖYLE BİR ŞEY YAPAMAZLAR BİZİN ONLARA İNCİRLİGİ KAPAT GİT DİYEMEYİZ ONLARDA UÇAK YOK DİYEMEZ UÇAGIN GÖVDELERİ TÜRK YAPIMI