BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEximbank şube sayısını artırıyor----

Eximbank şube sayısını artırıyor

Eximbank şube sayısını artırıyor
18 Şubat 2017 - 16:20 www.finansgundem.com

Türkiye’deki 65 bin ihracatçının hepsiyle çalışmak istediklerini belirten Türk Eximbank Genel Müdürü Yıldırım, şube sayısını kısa sürede artıracaklarını söyledi.

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, "En kısa sürede şubelerimizi artırarak ihracatçılarımıza aracısız hizmet sunacağız. Bu noktadan sonra desteklerimizin daha da yaygınlaşacağını öngörüyoruz" dedi.

Yıldırım, İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında ihracatçılarla bir araya gelerek Eximbank’ın sunduğu fırsatları anlattı.

Türk Eximbank’ın ihracatı finanse etme oranına göre dünya çapındaki Eximbanklar arasında Güney Kore’nin ardından ikinci sırada yer aldığını anlatan Yıldırım, "Şu anda ihracatçılarımızın yüzde 26'sına destek sağlayarak Güney Kore’nin ardından dünyadaki ihracatçısını en çok destekleyen Eximbank konumundayız. 2017’nin sonuna kadar onları da geride bırakarak birinci sırada yer almayı hedefliyoruz." dedi.

Türk Eximbank’ın sağladığı desteklerin, ihracatçıyla direkt buluşarak daha da yaygın hale getirileceğini dile getiren Yıldırım, "Türk Eximbank şu anda Türk Bankacılık Sistemi aracılığıyla ihracatçıya hizmet veriyor. Bizler en kısa sürede şubelerimizi artırarak ihracatçılarımıza aracısız hizmet sunacağız. Bu noktadan sonra desteklerimizin daha da yaygınlaşacağını öngörüyoruz. Türkiye’deki 65 bin ihracatçının hepsiyle çalışarak onları olanaklarımızdan yararlandırmak istiyoruz” diye konuştu.

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk ise 2016 yılında koşulların ağırlığına rağmen üretimden ve ihracattan vazgeçmeyen sanayicilerin devletin de desteğiyle ülke ekonomisine nefes aldırdığını söyledi.

'İhracatçılar fırsatı değerlendirecek'

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’ın her zaman İzmirli yatırımcıların yanında olduğunu belirten Porsuk, “Türk Eximbank ihracatçılarımıza ciddi olanaklar sunuyor fakat sanayicilerimizin bir kısmı bu olanaklar hakkında bilgisi olmadığı için yaratılan bu fırsatlardan yararlanamıyor. Biz de bu eksiklikten yola çıkarak sayın Adnan Yıldırım’ı üyelerimizle buluşturmanın gerekli bir adım olduğunu düşündük. İnanıyorum ki sanayicilerimiz, Türk Eximbank’ın kendilerine sağladığı olanakları öğrendikten sonra bu fırsatları değerlendirecektir." ifadelerini kullandı. Dünya

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)