BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro Grubu'na başkanlık makamı önerisi----

Euro Grubu'na başkanlık makamı önerisi

Euro Grubu'na başkanlık makamı önerisi
31 Mayıs 2017 - 22:16 www.finansgundem.com

AB Komisyonu, euro para birimini kullanan AB üyesi 19 ülkenin oluşturduğu Euro Grubu maliyesi için başkanlık makamı kurulmasını önerdi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, euro para birimini kullanan AB üyesi 19 ülkenin oluşturduğu Euro Grubu maliyesinden sorumlu başkanlık makamı kurulması önerisinde bulundu.

AB Komisyonu, Avrupa’da Ekonomik ve Parasal Birliği güçlendirmeye yönelik teklif önerilerini içeren "Yansıma Belgesi"ni yayınladı.

Euro bölgesini bir araya getirecek yol haritası olarak nitelendirilen değişiklik önerilerinin yer aldığı belgede, 2025 yılına kadar Euro Bölgesi ekonomisini güçlendirmeye ve daha etkili hale getirmeye yönelik atılması gereken adımlar listelendi.

Belgede, AB’de bankaların pozisyonunun güçlendirilmesi için bankacılık birliğinin tamamlanması, bankacılık sektöründe risklerin paylaşımı ve sektörün kuvvetlendirilmesi için sermaye piyasası birliğinin hayata geçirilmesi ve Avrupa mevduat sigortası sistemi kurulması önerileri getirildi.

Ayrıca, ekonomik şoklar ve finansal krizler sırasında makro ekonomik istikrar sağlamak üzere ortak Euro Bölgesi bütçesi ve ortak borçlanılabilecek bir tahvil piyasası oluşturulması teklif edilen belgede, euro para biriminin Avrupa’nın en önemli ve somut başarısı olduğuna dikkat çekilerek, euro para birimini kullanan AB üyesi19 ülkenin oluşturduğu Euro Grubu maliyesinden sorumlu olacak sürekli bir başkanlık makamı kurulması önerisi yapıldı.

Euro Bölgesi Maliye Bakanı olarak faaliyet gösterecek makamın, hem AB Komisyonu hem de AB Konseyi nezdinde bölgenin gelirlerinden, borçlarından ve harcamalarından sorumlu olması talep edildi.

ABD’deki hazine bonoları benzeri bir yapının Avrupa’da da hayata geçirilmesi önerisi yer alan belgede, uygulamayla Euro Bölgesi ülkelerinin tüm kamu borçlarının bir finansal ürün olarak yatırımcılara sunulması fikri yer aldı.

Belgede, IMF’nin mevcut yapısında Euro Bölgesi’nin tek bir üye olarak temsil edilmesinin küresel ortamda Avrupa’nın gücünü ve etkisini artırabileceği belirtildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)