BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa"Euro Bölgesi'nde riskler aşağı yönlü"----

"Euro Bölgesi'nde riskler aşağı yönlü"

Euro Bölgesi'nde riskler aşağı yönlü
06 Şubat 2017 - 17:38 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ekonomiye yönelik değerlendirmelerde bulundu

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, Euro Bölgesi'nde ekonomik toparlanmanın güçlenmekte olduğunu ancak hala ECB'nin teşvik politikalarına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi'nde konuşan Draghi, Banka'nın Euro Bölgesi ekonomisine sağladığı desteği çekmeye henüz hazır olmadığı mesajını verdi.

Enflasyonda büyük ölçüde petrolde fiyat artışından kaynaklı toparlanmalar olabileceğini, ancak kısa vadeli yükselişlere tepki vermemek gerektiğini belirten Draghi, "Enflasyon ornanının bizim fiyat istikrarı hedefine sürdürülebilir bir şekilde yaklaştığına dair yeterince güvenilir kanıtlar görene kadar para politikası desteğimize ihtiyaç var" diye konuştu.

İstihdam piyasasındaki atıl kapasitenin ve zayıf verimlilik artışının ücretlerde büyümeyi aşağı çektiğini ve Euro Bölgesi görünümü için risklerin aşağı yönlü olmaya devam ettiğini vurgulayan Draghi, Yönetim Konseyi'nin gerektiğinde varlık alım programının büyüklüğünü ve/veya süresini artırmaya hazır olduğunu belirtti. (Dünya)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)