BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEuro Bölgesi'nde öncü bileşik PMI 5 ayın düşüğünde----

Euro Bölgesi'nde öncü bileşik PMI 5 ayın düşüğünde

Euro Bölgesi'nde öncü bileşik PMI 5 ayın düşüğünde
23 Haziran 2017 - 12:09 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi'nde haziran ayı öncü bileşik PMI, 55,7 puana inerek 5 ayın en düşük seviyesini gördü

Euro Bölgesinde haziran ayı öncü bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), 55,7 puanla 5 ayın en düşük seviyesine indi.

Ekonomi araştırma kuruluşu IHS Markit Economics'in öncü verilerine göre, Avro Bölgesi bileşik PMI mayısta 56,8 iken haziranda 55,7 puana geriledi. Son 5 ayın en düşük seviyesini gören endeks, 56,6 puanlık piyasa beklentisinin de altında gerçekleşti.

Euro Bölgesinde haziran ayı öncü imalat sanayi PMI, mayıs ayındaki 57 puandan 57,3 puan yükselerek 74 ayın en yükseğine çıkarken, öncü hizmet sektörü PMI ise 56,3 puandan 54,7 puana gerileyerek son 5 ayın en düşük seviyesini gördü.

Avrupa’nın en önemli ekonomisi Almanya'da haziran ayı öncü bileşik PMI 57,4 puandan 56,1 puana, hizmet sektörü PMI 55,4 puandan 53,7 puana ve imalat sanayi PMI da 59,5’ten 59,3 puana geriledi.

IHS Markit Economics Başekonomisti Chris Williamson, konuya ilişkin açıklamasında, haziran ayı öncü PMI verilerinin büyüme ivmesi kaybına işaret etmesine karşın bu verilerin son zamanlardaki yüksek seviyeler bağlamında incelenmesi gerektiğini ifade etti.

Williamson ayrıca “Haziran ayındaki azalışa rağmen, ikinci çeyrekteki ortalama genişleme altı yılı aşkın bir sürenin en kuvvetlisi ve ilk çeyrekte yüzde 0,6'dan yüzde 0,7'ye yükselen gayri safi yurt içi hasıla (GSYH) büyümesiyle tarihsel olarak uyumlu.” değerlendirmesinde bulundu.

Şirketlerle gerçekleştirilen ankete dayanan PMI verisi, Avro Bölgesi ekonomisinin durumuna ve büyümesine ilişkin önemli bir gösterge olarak kabul edilirken, endekste 50 puanın üzeri ekonomik genişleme olarak görülüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)