BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro bölgesinde belirsizlik artıyor----

Euro bölgesinde belirsizlik artıyor

Euro bölgesinde belirsizlik artıyor
24 Mayıs 2018 - 15:01 www.finansgundem.com

ECB, Euro Bölgesi büyümesinin daha da yavaşlayabileceğini ve belirsizliğin artmakta olduğunu ifade etti

Avrupa Merkez Bankası (ECB) politika yapıcıları, nisan ayında yaptıkları Yönetim Konseyi toplantısında, Euro Bölgesi büyümesinin daha da yavaşlayabileceğini ve belirsizliğin artmakta olduğunu ifade ettiler.

Ancak politika yapıcılar, Euro Bölgesi'nde büyümenin hali hazırda güçlü ve geniş tabanlı olmaya devam ettiğini de vurguladılar.

26 Nisan'da yapılan toplantının bugün yayınlanan tutanaklarında, "Görünümü çevreleyen belirsizlik arttı ve son gelişmeler ihtiyatlı olmak gerektiğini gösteriyor. Ayrıca, büyümede yavaşlamanın geniş tabanlı olduğu görülüyor" ifadelerine yer verilirken, "Talepte, özellikle dış faktörlerle ilişkili zayıflamanın daha fazla dile getirilmesi göz ardı edilemez" değerlendirmesini de yaptılar.

Ancak ECB üyeleri, büyümenin hala güçlü ve potansiyelin üzerinde olduğunu savunarak, ECB'nin varlık alımlarını enflasyon baskılarının yükselmeye devam etmesiyle birlikte bu yılın sonundan önce sona erdirebileceğini de dile getirdiler.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)