BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi yüzde 0.6 büyüdü----

Euro Bölgesi yüzde 0.6 büyüdü

Euro Bölgesi yüzde 0.6 büyüdü
16 Ağustos 2017 - 12:18 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi ekonomisi, toparlanmanın yayılmasıyla ikinci çeyrekte yüzde 0.6 büyüdü

Euro Bölgesi ekonomisi, daha çok ülkenin ekonomik toparlanmaya katılmasıyla ikinci çeyrekte yüzde 0.6 büyüyerek beklentileri karşıladı.

Almanya'da devam eden ekonomik büyüme ve İspanya'nın neredeyse iki yılın en güçlü performansını sergilemesi, Euro Bölgesi'nin ikinci çeyrekte gerçekleştirdiği yüzde 0.6'lık büyümeyi destekledi. Yıllardır devam eden eşi benzeri görülmemiş parasal teşviğin ardından ekonomik toparlanma, 19 ülkeden oluşan bölgeye yayılmaya başlıyor.

Bölgede ekonomik toparlanma, işsizliğin istikrarlı bir şekilde azalması ve iş güveninin 10 yılın en yüksek seviyesine çıkmasıyla birlikte gerçekleşiyor. Fiyat baskıları ise şu zamana kadar büyük ölçüde anlaşılmaz olmaya devam etti. Avrupa Merkez Bankası, enflasyonun, maaşların artması ve ekonomik durgunluğun geçmesiyle eninde sonunda hızlanacağı konusunda kendinden emin. Başkan Mario Draghi, geçtiğimiz aylarda ekonomiye ilişkin görüşünü güncellemek durumunda kaldı.

Londra'da Berenberk Bank Avrupa ekonomisti Florian Hense, veri açıklanmadan önce, "Bütün mevzu artık enflasyon" dedi ve "Draghi, çekirdek enflasyonun dirençli toparlanmaya kesinlikle cevap vereceği konusunda bir miktar daha kendinden emin gibi gelse de, henüz fiyat dinamiklerinde bir yansıma göremedik" diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)