BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Euro Bölgesi için anlaştılar'----

'Euro Bölgesi için anlaştılar'

'Euro Bölgesi için anlaştılar'
26 Mayıs 2015 - 20:01 www.finansgundem.com

Fransa ve Almanya'nın Euro Bölgesi'ni güçlendirmek için anlaştığı iddia edildi

Almanya ve Fransa'nın  Euro Bölgesi'nde ekonomik entegrasyonu güçlendirmek için anlaşmaya vardığı iddia edildi

Fransız Le Monde gazetesinin haberine göre, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği (AB) anlaşmalarına dokunmadan euro bölgesinde ekonomik entegrasyonu sıkılaştırıcı yeni bir anlaşma hazırlıyor.

Avrupa Parlamentosu'nda  Euro Bölgesi ile ilgili bir yapılanmayı da öngördüğü ifade edilen önerinin detayları ise henüz kamuoyuna yansımadı. 

Gelecek ay yapılacak AB zirvesi gündemine taşınması beklendiği bildirilen öneri çerçevesinde,  Euro Bölgesi'nde atılacak yeni adımların her ülkede tek tek oylamaya sunulacağı belirtildi.

Öte yandan İngiltere Başbakanı David Cameron, AB'nin temel anlaşmalarını 2017'de ülkesinde referanduma sunacağını bildirmişti.

İngiltere'de hükümet, göç, iş gücü, refah gibi ana konulardaki AB anlaşmalarının içeriğinin yenilenmesini istediğini ancak bu şartla euro bölgesiyle daha fazla entegrasyona sıcak bakabileceğini ifade etmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)