BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro bölgesi ABD'den daha hızlı büyüdü----

Euro bölgesi ABD'den daha hızlı büyüdü

Euro bölgesi ABD'den daha hızlı büyüdü
08 Şubat 2018 - 21:38 www.finansgundem.com

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Jens Weidmann,"Euro Bölgesi, geçen yıl ABD'den daha hızlı büyüdü" dedi

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Jens Weidmann, Euro Bölgesi’nin geçen yıl ABD ekonomisinden daha hızlı büyüdüğünü belirterek, yıllarca süren zorluklardan sonra, Euro Bölgesi’nin şimdi küresel büyümeyi yönlendirdiğini ifade etti.

Aynı zamanda Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi de olan Weidmann, Almanya'nın Frankfurt kentinde "Atlantik'in her iki yakasındaki para ve ekonomi politikaları" konulu bir konferansta konuştu.

Euro Bölgesi’nde dört buçuk yıllık bir ekonomik büyüme kaydedildiğini dile getiren Weidmann, “Mario Draghi'nin son zamanlarda belirttiği gibi, toparlanma olarak başlayan şey, artık tam teşekküllü bir genişleme. Sağlam ve geniş tabanlı büyüme, birçok ülke ve sektörün olumlu büyüme rakamlarına yol açıyor.” ifadelerini kullandı.

Weidmann, euro Bölgesi’nin geçen yıl ABD ekonomisinden daha hızlı büyüdüğünü belirterek, “Yıllarca süren zorluklardan sonra, Euro Bölgesi şimdi küresel büyümeyi yönlendiriyor. Göstergeler, yakın gelecekte büyümede herhangi bir azalma sinyali vermiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

“Enflasyon, ekonomik genişlemeye ayak uyduramadı”

Weidmann, birçok açıdan, Euro Bölgesi ekonomisinin, ABD Merkez Bankasının (Fed) net varlık alımlarını sona erdiği zamanki ABD ekonomisinden daha ileride olabileceğini savunarak Weidmann, şunları söyledi:

“Bununla birlikte, enflasyon, ekonomik genişlemeye ayak uyduramadı. Çekirdek enflasyon ile (enerji ve işlenmemiş gıda hariç) ölçülen yerel fiyat baskısı, bugün Euro bölgesinde yüzde 1,2 seviyelerinde. Buna karşılık, Fed net varlık alımlarını durdurduğunda ABD'de çekirdek enflasyon yüzde 1,8 seviyesindeydi.” 

“Genişlemeci bir para politikası duruşu hala uygun”

Jens Weidmann, şu anda azalan enflasyonist baskı göz önüne alındığında, Euro Bölgesi için genişlemeci bir para politikası duruşunun hala uygun olduğunu vurguladı.

Net alımlar sona erdikten sonra bile, para politikası duruşunun gevşek kalacağını aktaran Weidmann, “Bununla birlikte, olumlu ekonomik görünüm, ücret artışının ve dolayısıyla yerel fiyat baskılarının Yönetim Kurulu'nun fiyat istikrarı tanımına uygun şekilde kademeli olarak artacağı beklentisini destekliyor.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)