BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEthereum'un kurucusu Türklerin ilgisine şaşırdı----

Ethereum'un kurucusu Türklerin ilgisine şaşırdı

Ethereum'un kurucusu Türklerin ilgisine şaşırdı
20 Kasım 2018 - 11:10 www.finansgundem.com

14 milyar dolarlık piyasa değeri ile dünyanın en büyük üçüncü kripto para birimi Ethereum'un kurucusu Vitalik Buterin'in Twitter üzerinden Türkiye ile ilgili yaptığı paylaşım Türk kripto para yatırımcıları arasında büyük yankı yaptı

ING Uluslararası Araştırma tarafından Ağustos ayında yapılan araştırmada Türklerin Avrupa'da en çok kripto paraya sahip yatırımcılar olduğu ortaya çıkmıştı.

Türk yatırımcıların kripto paralara olan bu yoğun ilgisi 14 milyar dolarlık piyasa değeri ile dünyanın en büyük üçüncü kripto para birimi Ethereum'un kurucusu Vitalik Buterin'in de dikkatinden kaçmadı.

Buterin attığı tweette, "Son zamanlarda benimle ilgili paylaşımlarda Türkçe yazılmış birçok yanıt görüyorum. Biri bana açıklayabilir mi? Özel bir şeyler mi dönüyor, yoksa Türkiye'de henüz iletişime geçmediğim büyük bir kitlemiz mi var?" dedi.

Bu tweet üzerine bir Türk kullanıcıdan gelen "Eğer Türkçe bilmiyorsan, gelen yanıtların Türkçe olduğunu nasıl biliyorsun?" şeklindeki soruya ise Buterin'in yanıtı, "İstanbul havalimanında bulundum. Bu nedenle biraz aşinayım. Gerçi hatırladığım tek kelime 'kapılar' ama olsun bir yerden başlamak gerekiyor" şeklinde oldu.

Öte yandan kripto paralarda son zamanlardaki düşüş bugün daha da hızlandı. Bitcoin bugün 4.656 dolara kadar gerileyerek 5 bin doların da altını görürken Ethereum şu sıralar yüzde 13'e varan büyük düşüşle 141 dolardan işlem görüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)