BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisEthem Sancak BMC'ye talip----

Ethem Sancak BMC'ye talip

Ethem Sancak BMC'ye talip
30 Ekim 2013 - 09:11 www.finansgundem.com

Ethem Sancak’ın, TMSF’nin el koyduğu Çukurova Grubu’nun BMC’sine de talip olduğu konuşuluyor

İlaç  da­ğı­tım sek­tö­rün­de­ki fa­ali­yet­le­ri ile öne çı­kan Et­hem San­cak bu sek­tö­rü ta­ma­men terk eder­ken, ye­ni ya­tı­rım­lar için ke­se­nin ağ­zı­nı iyi­ce aç­tı. En son TMSF’­nin el koy­du­ğu Çu­ku­ro­va Gru­bu­’nun Skyturk 360 ve Ak­şam Ga­ze­te­si­’ne ta­lip olan, ar­dın­dan Rus ara­ma mo­to­ru Yan­de­x’­le de or­tak­lık için pa­zar­lık yap­tı­ğı­nı ilan eden San­ca­k’­ın oto­mo­tiv sek­tö­rü­ne de göz dik­ti­ği ko­nu­şu­lu­yor.
İN­CE­LE­ME­LE­RE BAŞ­LA­MIŞ
Edi­ni­len bil­gi­ye gö­re, Ak­şam – Skyturk pa­zar­lı­ğı de­vam eder­ken TMSF yö­ne­ti­mi Et­hem San­ca­k’­a el koy­du­ğu Çu­ku­ro­va Gru­bu­’nun BMC’­si­ni de öner­miş. San­cak ise Çu­ku­ro­va Gru­bu­’n­day­ken kam­yon ve ben­ze­ri ağır va­sı­ta araç­la­rı üre­ten BMC’­ye de sı­cak ba­kı­yor­muş. BMC, en son TSK’­dan (Türk Si­lah­lı Kuv­vet­le­ri) al­dı­ğı Kir­pi (Ma­yı­na kar­şı ko­ru­ma­lı araç) si­pa­ri­şi­ni ye­ri­ne ge­ti­re­me­di­ği için ka­mu­oyun­da öne çı­kar­ken, içi­ne düş­tü­ğü sı­kın­tı­la­ra bağ­lı ola­rak hak­la­rı­nı ala­ma­yan iş­çi­le­ri­nin ey­lem­le­riy­le de bir sü­re­dir gün­dem­dey­di.
TMSF’­NIN ÖNE­RİSİ ÜZE­RİNE PA­ZAR­LIK MA­SA­SI­NA BMC’­Yİ KO­YAN
Et­hem San­ca­k’­ın ma­li eki­bi İz­mi­r’­de ku­ru­lu BMC’­de in­ce­le­me­le­re baş­la­mış bi­le. İn­gi­liz orijin­li bir şir­ket olan BMC, Çu­ku­ro­va Gru­bu bün­ye­sin­dey­ken yak­la­şık 25 yıl ön­ce, ‘Fa­ti­h’ mar­ka­sı ile İz­mi­r’­de ilk yer­li kam­yo­nu üre­te­rek man­şet­le­re çık­mış­tı.
BMC pa­zar­lı­ğı­nı ya­kın­dan bi­len­ler, bu ko­nu­da şu bil­gi­le­ri ak­tar­dı: “Et­hem ilaç da­ğı­tı­mın­dan ta­ma­men çe­ki­li­yor. İlaç da­ğı­tım şir­ke­ti He­def Al­li­an­ce­’ta­ki son yüz­de 20’lik pa­yı­nı da İn­gi­liz şir­ke­te dev­re­di­yor. Elin­de­ki na­kit­le ye­ni sek­tör ve ya­tı­rım ara­yı­şı­na hız ver­miş du­rum­da. Ye­me-iç­me, gı­da sek­tö­rün­de­ki gi­ri­şim­le­ri bi­li­ni­yor. Ak­şam ve Skyturk 360 ile TMSF’­de pa­zar­lık de­vam edi­yor. Bu pa­zar­lık­ta, ka­yıt­lar­da ol­ma­ma­sı­na kar­şın şir­ke­tin ba­zı var­lık­la­rı üze­rin­de or­ta­ya çı­kan sür­priz (ipo­tek) so­run­lar ne­de­niy­le gö­rüş­me bi­raz uza­mış du­rum­da. TMSF, Et­hem San­cak ile gö­rü­şür­ken Çu­ku­ro­va­’nın di­ğer şir­ke­ti BMC’­yi de pa­zar­lık ma­sa­sı­na ta­şı­mış. Duy­du­ğu­mu­za gö­re, San­cak bu sür­priz öne­ri­yi bi­raz şa­şır­sa da, red­det­me­miş. İn­ce­le­yip, de­ğer­len­di­re­ce­ği bil­gi­si­ni ak­tar­mış.”
YE­Nİ SER­MA­YE­DAR BU­LUN­DU MU?
Sa­vun­ma Sa­na­yi Müs­te­şa­rı Mu­rad Ba­yar, TMSF’­nin BMC’­ye el koy­du­ğu gün­ler­de “Bi­zim bek­len­ti­miz şu; ye­ni bir ser­ma­ye­dar­la BMC ye­ni­den aya­ğa kal­ka­rak ye­ni bir baş­lan­gıç yap­ma­lı­” açık­la­ma­sı yap­mış­tı. Ya­şa­nan son ge­liş­me­le­re ba­kı­lır­sa TMSF, Sa­vun­ma Sa­na­yi Müs­te­şar­lı­ğı­’nın ye­ni Kir­pi­’ler için bek­le­di­ği ser­ma­ye­da­rı da bul­muş gö­rü­nü­yor…
Her ney­se… San­cak ile TMSF ara­sın­da sür­dü­rü­len pa­zar­lık an­laş­may­la so­nuç­la­nır­sa, uzun sü­re­dir atıl du­rum­da tu­tu­lan Tür­ki­ye­’nin önem­li bir sa­na­yi ku­ru­lu­şu du­ru­mun­da­ki BMC ye­ni­den fa­ali­ye­te ge­çe­cek. Da­ha­sı sa­vun­ma sa­na­yi için de ye­ni­den üre­ti­me baş­la­mış ola­cak (Sözcü/Hayri Çetinkaya)
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • OZAN30 Ekim 2013 20:09

    BMC TÜMASANA ÇO YAKIŞIR.

  • KİRPİ30 Ekim 2013 18:39

    Bence Bmc yi AKDENİZ GÜVENLİK ALACAK BÖYLE SÖYLENTİLER DOLAŞIYOR PİYASADA BENCE BMC AKDENİZ GÜVENLİĞE YAKIŞIR. ALIRSA AKGÜVENLİĞİN FİATI NEREYE GİDER ALLAH BİLİR..