BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEsnaf, yapılandırmaya ek süre istiyor----

Esnaf, yapılandırmaya ek süre istiyor

Esnaf, yapılandırmaya ek süre istiyor
01 Şubat 2015 - 11:02 www.finansgundem.com

TESK Genel Başkanı Palandöken: "Yapılandırma süresi 3 ay daha uzatılsın"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) yapılacak yapılandırma başvurularının yarın sona ereceğini belirterek, "Yapılandırma süresi 3 ay daha uzatılsın" talebinde bulundu.

Palandöken, yaptığı açıklamada, esnaf ve sanatkarların ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğini belirtti.

Vergi ve prim borçlarını aynı anda ödemeyeceğini düşünen esnafın, yapılandırmada vergi ya da SGK primi borçlarından birini tercih ettiğine değinen Palandöken, şunları kaydetti:

"Bu da 2 Şubat sonrasında esnaf ve sanatkarımız için büyük bir hak kaybına neden olacak. Bu nedenle halen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmekte olan torba kanuna bir madde eklenerek yapılandırma süresi 3 ay daha uzatılmalıdır. 2 Şubat itibariyle 50 milyar liralık SGK primi borcunun yeniden yapılandırılmasını bekliyoruz. Son yıllarda kayıtlı çalışma oranında çok önemli bir artış var. İnsanlar eskiden olduğu gibi kolayca sigortasız işçi çalıştıramıyor. Bu durum ülkemiz için son derece önemli. Ancak diğer taraftan esnafın SGK primi yükü giderek artıyor ve borçlar zamanla ödenemez bir noktaya geliyor. Bu nedenle borcunu ödemek isteyenlere her türlü kolaylık sağlanmalıdır."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)