BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisEşinin bilezikleriyle kurdu! 6 ülkeye ihracat yapıyor----

Eşinin bilezikleriyle kurdu! 6 ülkeye ihracat yapıyor

Eşinin bilezikleriyle kurdu! 6 ülkeye ihracat yapıyor
08 Aralık 2017 - 12:12 www.finansgundem.com

Eşinin bileziklerini bozdurarak savunma sanayisi ve uzay teknolojileri alanında test cihazları üreten firma kuran girişimci Zafer Durusoy, 11 yılda şirketini 6 ülkeye ihracat yapan bir işletme konumuna getirdi.

Eşinin bileziklerini bozdurarak savunma sanayisi ve uzay teknolojileri alanında test cihazları üreten firma kuran girişimci Zafer Durusoy, 11 yılda şirketini 6 ülkeye ihracat yapan bir işletme konumuna getirdi.

Hacettepe Teknokent'te faaliyetlerini sürdüren Nanovak şirketinin sahibi Durusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, firmayı 2006 yılında kurduklarını belirtti.

Firmayı KOSGEB destekleriyle büyüttüklerini dile getiren Durusoy, "Bu, çok önemli. KOSGEB'e teşekkür ediyorum. Faizsiz kredi verdiler, bir elemanımızın sigortasını ödediler. Bize ödül verdiler. Bunları minnetle anıyorum." dedi.

Durusoy, 2007'den itibaren çalışmalarını teknokentte sürdürdüklerini ifade ederek, şirketin kuruluş döneminde verilen desteklerin kendileri için çok değerli olduğunu söyledi.

Çok varlıklı bir aileden gelmediğini, çok küçük paralarla bu işe başladığını anlatan Durusoy, "Kendi kaynaklarım, eşimin bilezikleri gibi çok küçük paralarla bu işe başladık. Devletin başlangıçta sağladığı imkanlar bize çok moral verdi. Kendi başıma kesinlikle yapamazdım." diye konuştu.

Savunma sanayisi ve nano teknoloji alanında çalıştıklarını kaydeden Durusoy, "Toplumda çok bilinmeyen vakumlu sistemler üretiyoruz ve bunların savunma sanayisi üzerine uygulamalarına ilişkin çalışıyoruz. Burada çeşitli cihazlar var. Sanayi ürünlerinin testlerinde kullanılan yan cihazları üretiyoruz. Doğrudan silah yapımlarında yokuz ama sensörler üretiyoruz." ifadelerini kullandı.

Durusoy, TÜBİTAK ve ASELSAN için uzay simülatörleri de geliştirdiklerini anlatarak, "Bu simülatörlerde ne yapılıyor? Uzaya gidecek olan kamera, mercek ve elektronik cihazlar önce burada test ediliyor. Müşteri, testi geçen ürünün uzayda da çalışacağını biliyor." dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)