BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaErtem: 'Ek borçlanma' kuru etkilemez----

Ertem: 'Ek borçlanma' kuru etkilemez

Ertem: 'Ek borçlanma' kuru etkilemez
27 Temmuz 2017 - 15:42 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, Hazine'nin borçlanma limitinin artırılmasının uzun vadede kura etki etmeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, ekonomi ve finans gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ertem, NTV canlı yayınında yaptığı değerlendirmede, "2-3 aydır ağırlıklı ortalama maliyeti ile enflasyon arasındaki korelasyon bence kopmuş durumda. Şu anda enflasyonun aşağı indiği bir trend var. Enflasyon hedeflemesinin başından beri sorunlu bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum" dedi.

Ertem, Hazine'nin 2017 borçlanma tavanının 47.5 milyar TL olduğunu, bunun daha yukarı çıkarılmasının gerekliliğini hükümetin değerlendireceğini söyleyerek, "Bunun orta vadede makro ekonomik verilere, kur, enflasyon ve faizler tarafına olumsuz etkisinin çok marjinal kalacağını düşünüyorum" dedi. Ertem, kurda yüksek fiyat hedefli tavsiyelere itibar edilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

3. çeyrekte yüzde 7'ye varan bir büyüme ile karşılaşılabileceğini ifade eden Ertem, "Büyümenin 2017'de yüzde 5'in üzerinde gerçekleşeceğini düşünüyorum. 2018'de yüzde 7-8-9 bandına giden bir büyüme olabilir" dedi ve ekledi: "4. çeyrekte KGF kredileri mevduata dönecek."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)